in ,

Sin Edebiyat Dergisi 33. Sayısı ile Yayın Hayatını Noktalıyor

Sin Edebiyat dergisi Mayıs – Haziran 2022 tarihli 33. sayısı ile yayına veda ediyor. Derginin “Dijitalleşen Edebiyat Ortamları” başlıklı kapanış soruşturmasına Kayıp Rıhtım da yanıtları ile katkıda bulundu.

Sin Edebiyat #33 - son sayı
- Reklam -
- Reklam -

Sin Edebiyat dergisi yayın hayatını noktalıyor. Mayıs – Haziran 2022 tarihli 33. sayısı ile yolculuğuna son vereceğini açıklayan iki aylık şiir ve edebiyat dergisinin kapanış soruşturmasına Kayıp Rıhtım da katkı sağladı.

Türk lirasının değer kaybı ve dövize bağlı maliyetler, pandemi ve zorlu dağıtım koşulları bir edebiyat mecmuasının daha sona ermesine neden oldu.

Kahramanmaraş merkezli edebiyat dergisi Sin Edebiyat, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yayın serüvenine son vermek durumunda kaldı. İlk sayısını Kasım – Aralık 2016 tarihinde yayımlayan dergi, 6 yılda toplam 33 sayı ile okurların karşısına çıktı.

- Reklam -

Yaşar Ercan’ın editörlüğünü üstlendiği, Hanifi Yağmur’un ise sorumlu yazı işleri müdürü olarak görev aldığı derginin final sayısında kapanış soruşturması Dijitalleşen Edebiyat Ortamları oldu. Kayıp Rıhtım adına Onur Selamet’in katıldığı dosyaya Parşömen Fanzin’den Onur Çalı, Edebiyat Haber’den Emrah Polat, Aksi Sanat’tan İsmail Cem Doğru, Sanat Kritik’ten Abdullah Ezik ve Edebiyat Daima’dan Muhammet Erdevir dahil oldu.

Sin Edebiyat: “Var Olsun Edebiyat!”

Dergi, sunuş yazısında okurlarına şu sözlerle veda etti:

“Son sayımız okuru, yazarı, yayıncıyı ve kitapçıyı ortak paydada buluşturan yer yer öğretici yer yer anımsatıcı bir sayı oldu. Umarız ve dileriz ki sizler de okurken keyif alır, dergi arşivinizde bu sayıya yer verirsiniz. Sin Edebiyat’ın yazınsal yolculuğu burada sona ermiştir. Bizimle yol alan herkese binlerce kez teşekkürlerimizi sunarken dergimize emeği geçen herkese minnettar olduğumuzu da vurgulamalıyız. Var olsun edebiyat!”

Sin Edebiyat’ın 33. sayısında Ahmet Şimşek, Figen Yıldız ve Virginia Woolf öyküleriyle dergideki yerini aldı.

- Reklam -

sin edebiyat 33. sayı - son

Şiir bölümünde Miguel Algarin, Serkan Türk, Çınar Ekiz, Fuat Eren, İbrahim Gökburun, Ferreiara Gullar, Deniz Mahabad, Eren B. Budak, Vedat Barga ve Batuhan Çağlayan’ın eserleri yayımlandı.

Veysel K. Tur, Emirhan Mutlu, Ümit Yazıcı, Gökhan Akçura, Ali Can Sekmeç, Ş. Dilek Şerit, Burak Kumpasoğlu ve Mustafa Gazi yazılarıyla dergiye katkı sundu.

Dergi ayrıca sahaflık mesleği üzerine Günümüzde Sahaflık başlıklı kapsamlı bir soruşturmaya da imza attı.

Sin Edebiyat hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

oz büyücüsü kitabı kriptografi

Casusluk Filmlerini Aratmayan Şifreleme: Oz Büyücüsü Kitabı, Gizli Moleküllerle Dolu Bir Mektuba Saklandı

game of thrones kadın temsili - george r.r. martin cevap

George R.R. Martin, Game of Thrones’taki Kadın Temsili Eleştirilerini Yanıtladı: “Tarihten İlham Alıyorum”