in

“Soğuk Deri” Yeniden Okurlarla Buluşuyor

Albert Sánchez Piñol’un ilk romanı olan “Soğuk Deri”, Jaguar Kitap’ın Prospero Kitaplığı içerisinde okuyucuyla tekrar buluşmaya hazırlanıyor.

soguk deri ust
- Reklam -
- Reklam -

Albert Sánchez Piñol’un ilk romanı olan Soğuk Deri pek yakında tekrardan bizlerle buluşacak. 1965 yılında Barselona’da doğan ve antropolog olan yazarın sinemaya uyarlanmış kitapları da var. Hatta Soğuk Deri de bunlardan biri.

Kitap içerisinde barındırdığı ögeler bakımından oldukça ilgi çekici gözüküyor. Roman Antarktika yakınlarına bir yıllığına gelen, yeni bir meteoroloji uzmanının hikayesini ve o adada ondan önce yaşayan kişiyle aralarındaki bağı anlatıyor. Eh, küçücük bir adada tek başınıza kalmak muhtemelen sizi pek de sağlıklı bir insan yapmaz, üstelik de o adaya geceleri bazı davetsiz misafirler geliyorsa… Hem bu iki insanın birbiri ile olan mücadelesini, yaşadıkları duyguları ve hisleri hem de denizden gelen davetsiz misafirlerle yaşadıkları mücadeleyi okuyacağız gibi görünüyor… Lafı fazla uzatmadan sizi basın bülteni ile baş başa bırakalım:
soguk deriOkuyup bitirdikten sonra bile peşimi bırakmadı. Müthiş bir kitap. – Enrique Vila-Matas

Huzursuz eden, çekiç gibi inen, görkemli bir roman. – David Mitchell

- Reklam -
- Reklam -

Birinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra Antarktika yakınlarındaki küçük bir adaya, bir yıllığına yeni bir meteoroloji uzmanı gelir. Haritada bile zor görülen bu küçük adada bir kişi daha yaşamaktadır: Fenerin ketum görevlisi. Fakat iki kişilik bu ada, hiç de göründüğü kadar sakin değildir. Adanın gizemi ancak karanlık çöktüğünde ortaya çıkar. Soğuk Deri, imgelem gücü ve felsefi sorgulamalarıyla, insanın “öteki” ile kurduğu ilişkiye dair unutulmaz bir roman.
Jaguar Kitap’ın Prospero Kitaplığı adındaki yeni bilimkurgu ve fantastik dizisinden çıkacak olan 232 sayfalık kitabı İspanyolca’dan dilimize çeviren isim ise Yıldız Ersoy Canpolat. Kitap 1 Kasım itibarıyla raflardaki yerini aldı.

Prospero Kitaplığı hakkında yayınevi şu cümleleri kuruyor:
Shakespeare’in Fırtına’sında Prospero, kızıyla birlikte on iki yıl yaşamak zorunda kaldığı adadan ayrılırken sihirli asasını ve kitaplarını gömer. Prospero’nun kayıp kitaplarından mahrum kalan insanlığın kendi rüyalarını (ütopya), kâbuslarını (distopya), hayallerini (fantastik) ve geleceğini (bilimkurgu) yazmaktan başka çaresi kalmamıştır artık.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

game of thrones

Game of Thrones’un Öncesini Anlatacak Dizinin İsmi ve İlk Oyuncusu Belli Oldu

attack on titan

Warner Bros. “Attack on Titan”ın Peşine Düştü