in ,

Son Hikâyeler – Olga Tokarczuk | Haftanın Kitabı #194

Nobel ve Booker ödüllü Polonyalı yazar Olga Tokarczuk’un dilimize yeni çevrilen “Son Hikâyeler”i, bu haftaki önerimiz olarak karşınızda.

Son Hikâyeler - Olga Tokarczuk | Haftanın Kitabı #194
- Reklam -
- Reklam -

Künye

Yazar: Olga Tokarczuk
Kitap: Son Hikâyeler
Çeviri: Neşe Taluy Yüce
Yayınevi: Timaş Yayınları
Orijinal adı: Ostatnie Historie
Sayfa sayısı: 272
Çıkış Tarihi: Ekim 2021


Son Hikâyeler – Olga Tokarczuk | Arka Kapak Yazısı

Son Hikâyeler - Olga Tokarczuk

Nobel Edebiyat Ödülü sahi yazar Olga Tokarczuk, Son Hikâyeler’de insan için en evrensel, en temel gerçeği ele alıyor: Ölüm. Okurunu tanıştırdığı üç hikâye var bu kitapta, yakınlıkları ile rahatsız eden ve hayal gücüne giderek daha derinden hükmeden üç dünya, yalnız ve kendini arayan üç kadın. Uzun bir aradan sonra eve dönen ama tanıdıkların anılarıyla teselli bulmak zorunda kalan Ida; keçisiyle dağlarda yaşayan Pareskewia; ve son olarak Ida’nın kızı, Pareskewia’nın torunu, Maja. Başlangıçta bağımsız gibi gözüken bu üç hikâye, aslında üç kuşağın ruhunun en gizli köşelerini son derece renkli bir şekilde temsil ederler. Tamamen farklı üç dünya, tamamen farklı üç geçmiş ve kaçınılmaz bir gerçek. Son Hikâyeler, Tokarczuk’un diğer romanlarından daha yumuşak, daha düşünceli ve hatta daha samimi. Tanıdık, özgün ve sofistike kadın karakterleri üzerinden insan hayatını ve geçen zamanı incelikle sorguluyor. Olga Tokarczuk bu parçalı masalında yine insanı kendiyle çarpıştırıyor, gerçekle yüzleştiriyor ve yine kendiyle sağaltıyor.

- Reklam -

“Olga Tokarczuk, uzun zaman önce başarıya ulaştı, şöhret için çabalamıyor ve edebiyatı bir çeşit sohbet olarak ele alıyor. Ve konuştuğu odak okurlarını öyle etkiliyor ki. En zor olanı yapabiliyorr: Gündelik yaşamdaki gizli cevheri ortaya çıkarıyor. Onun edebiyat gündelik hayat yoğunluğunu, içsel karmaşıklığını, anlamını ve dramını yeniden kazanıyor.” – Przemysław Czapliński, Gazeta Wyborcza

- Reklam -

Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kitap Fuarına gidebilirsem ve Timaş’ın standını görürsem hemen alacağım :drooling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dune Part Two 2

Dune: Part Two Onaylandı ve Vizyon Tarihi Belli Oldu

Succession 4. sezon

Succession 4. Sezon Onayını Aldı: Sevilen HBO Dizisi Maceralarına Devam Ediyor