in

Megan Hunter’ın Distopik Romanı “Sondan Sonra” Raflarda

Megan Hunter’ın kaleme aldığı ve yakın gelecekte geçen distopik türündeki eseri “Sondan Sonra” Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflarda.

Sondan Sonra ust
- Reklam -
- Reklam -

Şiir ve roman dallarında çalışmalar yapmakta olan Megan Hunter‘ın kaleme aldığı ve yakın gelecekte geçen distopik romanı “Sondan Sonra“, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Sondan Sonra kitabının tanıtım metni şu şekilde:

Sondan Sonra“Londra gözlerimin önünden yüzerek geçti.”

Londra’nın sular altında kaldığı bir çevre felaketi sırasında doğum yapan bir anne, hayata ve bebeğine histerik bir güçle tutunur. Yükselen suların ve birbirini ezen insanların yarattığı kaostan uzak, güvenli bir yer arayışına çıkan çekirdek aile, ruhsal olarak tükenen babanın geride kalmasıyla küçülse de zayıflamaz. Anne, kanatlarını kavgacı bir şahin gibi açmıştır çünkü, göğüs germiştir, hayatta kalacaklardır.

- Reklam -

Megan Hunter yakın gelecekte geçen distopik romanında kıymet verdiği kelimelerini ihtiyatla seçip titizlikle sarf ediyor. Felaket hikâyelerinin alışılagelmiş telaşa sevkeden dilinin tamamen dışında, yangını, seli, yıkımı değil, tüm bunların gölgesinde filizlenme çabası veren hayata ve umuda tutunmaya çalışan karakterleri görürken bir soru düşüyor kafamıza; bunca yıkımın içinden bir anka kuşu doğar mı?

- Reklam -

Megan Hunter Hakkında

Megan Hunter 1984 Manchester, İngiltere doğumlu yazar İngiliz Edebiyatı üzerine lisans ve yüksek lisans yapmıştır. Şiir ve roman dallarında çalışmalar yapmakta olan Hunter, Cambridge’te ailesiyle birlikte yaşamaktadır.

Çevirisini Ayça Çınaroğlu‘nun yaptığı 96 sayfadan oluşan bu tek seferde okuyup bitirebileceğiniz kitap raflarda ve internet satış noktalarında yerini aldı bile. İyi okumalar.

Kitaptan tadımlık bir bölüm:

Doğum yapmama, başıma asla gelmeyeceğini düşündüğüm olaya saatler kaldı ve R çoktan dağa tırmandı bile.
Ona mesaj atınca benimle ilgilenmesi için arkadaşı S’yi gönderiyor ve dağdan inmeye koyuluyor.
S korkuyor ve yanında J’yi getirmiş.
J de korkuyor ve yanında bira getirmiş.
Sanki ne yapacağı belli olmaz bir hayvanmışım, göbeği yere yakın ve kuşkulu bakışlı hantal bir gorilmişim gibi beni odanın bir köşesinden izliyorlar. Arada sırada bana bir muz uzatıyorlar.
Televizyonda Günün Maçı programını açmaya çalışıyorlar. Hırlıyorum. Daha da çok hırlıyorum ve sonunda suyum kalmıyor, içimden çıkan gölcük ayak parmaklarımdan öteye yavaşça yayılıyor.
Suyun çevresindeki küçük kuşlar gibi kanat çırpıyorlar, dev gibi başımın üstüne tünüyorlar, çaydanlıklardan ve sıcak havlulardan bahsediyorlar.
Onlara ıkınmam gerektiğini söylüyorum ve onlar da geri çekilip telefonlarına uzanıyorlar.
* * *
Önce yalnızca deniz, yalnızca gökyüzü vardı. Gökyüzünden bir taş indi ve denizin derinliklerine düştü. Taş, koyu bir çamurla kaplandı ve bu çamurdan kelimeler oluştu.
* * *
Serviksim genişlemeden önce karar veriyoruz: R iki gününü doğada geçirecek. Tırmanacak ve yürüyecek, kamp yapacak ve yiyecek arayacak.
Boyum ne kadarsa genişliğim de neredeyse o kadar. Süpermarkette insanlar benden uzak duruyorlar. Bazen dar koridorlarda sıkışıp kalıyorum.
Tamamen kendi kendine, kafası dönüp yerine yerleşiyor.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Joker

Joaquin Phoenix’li Joker 18 Yaş Sınırıyla Geliyor

David Bowie - Ucuz Dergi Kapakları

Ucuz Dergi Kapakları Olarak Yeniden Yorumlanan David Bowie Şarkıları