in

Spider-Man: Düşmanca Devralma Raflarda

Spider-man oyununun öncesinde yaşanan olayları konu alan “Spider-Man: Düşmanca Devralma” romanı İthaki Yayınları aracılığıyla okurlarla buluşmaya hazırlanıyor.

spider man dusmanca devralma ust
- Reklam -
- Reklam -

2018 video oyunları açısından oldukça verimli geçti. Özellikle Playstation 4 cephesine çıkan özel oyunlar hem oyuncuları mest etti hem de bütün büyük ödül törenlerine damga vurdu. Adından en çok bahsettiren yapımlardan biri de hiç kuşkusuz Insomniac tarafından geliştirilen Marvel’s Spider-Man‘di. İşte şimdi o oyunun öncesini anlatan bir kitap var karşımızda: Spider-Man: Düşmanca Devralma (Hostile Takeover).

Roman, insanları oyunda karşılaşacakları karakterlere ve olaylara hazırlama görevinin yanı sıra şimdiye dek yazılmış en başarılı Örümcek Adam kitaplarından biri olarak da anılıyor. Kitapta oyunun hemen başında karşılaştığımız Wilson Fisk‘in, yani Kingpin’in kahramanımızın başına açtığı belalara tanık oluyoruz. Ayrıca, okurların genel yorumu yazarın Peter Parker‘ın ikilemlerini de çok iyi yansıttığı yönünde.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
spider man dusmanca devralmaREKORLAR KIRAN OYUNUN RESMİ ÖN HİKÂYESİ!

- Reklam -

Peter Parker karmakarışık bir ilişki ağının içerisindeydi. En ileri teknolojileri barındıran bir laboratuvarda çalışıp dünyayı değiştirmeye çalışan genç bir biliminsanıydı. Yine de ikinci işi olan suçla mücadelenin getirdiği sorumluluklarla baş etmekte zorlanıyordu…

Wilson Fisk, namıdiğer Kingpin, New York’a dönmüş ve kendisini halk arasında fedakâr bir girişimci ve hayırsever biri olarak gösterme çalışmalarına başlamıştı. Örümcek-Adam bunun böyle olmadığını bilse de gerçekleşmesi halinde “bir daha geri dönüşü olmayan” o kötü niyetli plana dair gerçekleri açığa çıkaramazdı.

- Reklam -

Örümcek-Adam’ın kostümü ve özellikleriyle sokakları altüst etmeye başlayan yeni tehdit karşısında Ağ Kafa, yaşanan kötü olayların sorumlusu olmadığını gösterip masum olduğunu kanıtlayabilecek miydi? Zaman daralıyor ve insanların hayatı tehlikedeyken Örümcek-Adam, bu eli kanlı Örümcek’in cani saldırını durdurabilecek miydi? Örümcek-Adam düşmanlarına ve korkularına boyun mu eğecekti yoksa ayağa kalkıp eskisinden de güçlü olduğunu mu gösterecekti?
Romanı daha önce Kahve Tüccarı ve Kâğıt Komploları adlı tarihi romanlarıyla okuma fırsatı bulduğumuz David Liss yazmış. Çevirmen koltuğunda yakından tanıdığımız bir ismi, Cihan Karamancı‘yı görüyoruz. Kitabın düzeltisi ve yayıma hazırlığıysa Emirhan Burak Aydın ile Alican Saygı Ortanca‘ya ait.

340 sayfadan oluşan kitap şu anda ön siparişte, 15 Şubat‘tan itibarense tüm kitapçılardaki yerini alacak. Darısı Jim Butcher’ın yazdığı Spider-Man: The Darkest Hours’un başına…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Oyununu oynama ihtimali olmadan okumanın bir anlamı kalmıyor gibi.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Oyunun fiyatı 500 Liraya yakın. Çizgi romanı 40 TL. Zaten bu koşullarda PS4 oynamak hayal oldu.

  3. Avatar for Dharkan Dharkan dedi ki:

    Oyun nereye 500 lira yahu? 200-300 liraya çok rahat bulabiliyorsunuz. Dijital almak istiyorsanız da halihazırda birkaç kez indirime girdi zaten.

  4. Avatar for Doancrula Doancrula dedi ki:

    Sabit satış fiyatından oyun fiyatlarına bakarsanız 469 TL fiyat etiketi ile karşılaşabilirsiniz. Ama indirim zamanlarında uzunca süre 179 TL’den satıldı.

    Önümüzdeki indirimlerde daha da düşmesi olası. Hali hazırda PS4 sahibiyseniz kardeşlik sistemine göz atmanızı öneririm. Elinizde çok uzun süre tutmama şartıyla en güncel oyunları hesap satın alarak edinebilir, oyunu bitirdikten sonra doğrudan aldığınız fiyata ya da 5-10 en fazla 20-30 TL zararına satarak oynayabilirsiniz. Bu sistem ile mesela Resident Evil 2 Remake’i 4 gün içerisinde oynadım, bitirdim ve sattım. Bana maliyeti sadece 5 TL oldu.

  5. Avatar for Husey Husey dedi ki:

    Abi oyun multi değil ki ha şimdi alıp oynadın ha 2-3yıl sonra. Bence para tuzaklarına düşmeyin, kitap değil ki belli bir zaman sonra baskısı tükensin. Benim tahminime göre yaza doğru 100tlye kadar düşer.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

17 izmir oyku gunleri

17. İzmir Öykü Günleri Başlıyor

sundance film festivali

2019 Sundance Film Festivali’nin Ardından: Detaylı Bir Bakış