in ,

Spotify’a “Sesli Kitap” Hizmeti Geliyor: Ekstra Ücretlendirme Gerekebilir

Spotify, sesli kitap hizmetini kullanıma sokmaya hazırlanıyor. Ünlü müzik uygulaması podcast, metaverse ve NFT adımlarından sonra yeni bir alana açılıyor.

spotify sesli kitap hizmeti
- Reklam -
- Reklam -

Spotify, sesli kitap hizmeti için çalışmalara başladı. Dünyaca ünlü müzik uygulaması, yeni bir alana giriş yapmaya hazırlanıyor.

Müzik yayınları dışında podcast programlarıyla adından söz ettiren platform; son dönemde metaverse ve NFT için de bazı atılımlar gerçekleştirmişti.

Spotify geçen günlerde yaptığı açıklama ile sadece müzik ve podcast yayınlarından çıkarak sesli kitaplara da bünyesinde yer vermek istediğini söyledi. Bununla birlikte uygulama sesli kitap için yeni ücretlendirme politikaları üzerinde de çalıştığını paylaştı.

- Reklam -

Dünya genelinde dijitale geçiş ile birlikte müzik dinleme şekilleri de hızlı bir şekilde değişti. Müzik alanında kendisine önemli bir yer bulan uygulama ise Spotify oldu. Ücretlendirme stratejileri, dinleyici ve müzisyenleri hızlı bir şekilde bir araya getirebilmesi ve sunduğu imkanlarla birlikte birçok kullanıcının beğenisini toplayan uygulama yeni bir alana doğru yelken açmış durumda. Son birkaç yıldır podcast alanında yaptığı yeniliklerle adından söz ettiren Spotify sesli kitapları da uygulamaya dahil etmek istiyor.

Spotify Sesli Kitaplar için Farklı Ödeme Yöntemleri Sunabilir

Şirketin yatırımcılar günü kapsamında açıklanan bu yeni haber ile birlikte hissedarların Spotify bünyesine daha fazla yatırımcı çekmesi planlıyor. Spotify CEO’su Daniel Ek geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sesli kitapların birçok farklı formda büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Podcast platformunda yaptığımız gibi, bu noktada da kazanacağız.”

spotify sesli kitap

- Reklam -

Diğer taraftan bu hamlenin Spotify’ın şimdiye kadar sürdürdüğü ücretlendirme politikasını değiştireceği de düşünülüyor. Platformun ücretli üyelik sistemi reklamları kaldırırken, müzik ve podcastleri indirebilmek gibi fazladan özelliklerle birlikte geliyordu. Ancak şirketin yeni politikası ile birlikte dinleyicilerin sadece dinlemek istedikleri sesli kitabı satın alabileceği yapılan planlamada yer alıyor.

Esasında platform uzun zamandır uygulama dahilinde sesli kitapları dinleyicileriyle buluşturuyordu. Ancak bu içeriklerin çoğu podcast olarak adlandırılmaktaydı. Şirket yaptığı bu hamle ile sesli kitaplar için ayrı bir kategori oluşturup dinleyiciler ve üreticiler arasındaki engelleri kaldırmayı planladığını söylüyor.

Siz Spotify uygulamasının bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sesli kitaplar için şu sıralar hangi platformları takip ediyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNET

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    Körler için iyi bir uygulama, sesli kitap diye birşey olmaz çocuk kitabı değilse.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Last of Us Part 1 Remake PC PS5

Oyunseverlerin Gözdesi The Last of Us: Part 1, Remake Versiyonuyla PC ve PS5 Platformlarına Geliyor

mine kırıkkanat, elif şafak intihal davası

Mine Kırıkkanat, Elif Şafak’a İntihal Davası Açtı: Doğan Kitap, Kınama Yayınladı