in ,

Spotify, Sesli Kitap Yayınlayacak: Storytel ile 500 Bin Kitaplık Dev İş Birliği

Spotify, sesli kitap yayınlamaya hazırlanıyor. Müzik ve podcast uygulaması, Storytel ile 500 bin kitaplık bir iş birliğine gidiyor.

Spotify, Storytel Sesli Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Sesli kitap dünyasının yükselişi sürüyor. Basılı kitaplar hâlâ ciddi bir popülerliğe sahip olsa da dijital çağın olanaklarının genişlemesiyle önce e-kitaplar, ardından da sesli kitaplar piyasadaki paylarını artırmaya başladı. Ünlü müzik ve podcast veri akışı uygulaması Spotify, sesli kitap konusundaki popüler uygulamalardan Storytel ile ses getiren bir iş birliğine imza attı. Buna göre 500 binden fazla kitap, Spotify kütüphanesine eklenmeye hazırlanıyor.

Spotify, Apple Music ile olan rekabetine yeni bir boyut kazandırmaya hazırlanıyor. Geçen haftalarda RTÜK’ten Türkiye’de yayın için lisansını alan Spotify, yatırımlarına devam ediyor. Sanal konserlerle müzisyenlere destek olacağını açıklayan uygulama şimdi de edebiyatseverleri heyecanlandıracak bir iş birliği ile gündeme geldi.

Spotify, Storytel Sesli Kitap

- Reklam -

Sesli kitap sektörünün yıldızlarından Storytel, çıkışını İsveç’ten yapmış bir şirket. Ülkemizde de Seslenen Kitap adlı uygulamayı satın alarak Türkiye pazarında hizmet vermeye başlamıştı.

Spotify ve Storytel Sesli Kitap Konusunda İş Birliğine Gidiyor

Spotify, çağı yakalamak adına önemli bir adımı gerçekleştirerek sesli kitap konusunda çok ciddi bir iş birliğine imza atıyor.

Buna göre Spotify uygulaması, Storytel’in bütün içeriğine erişebilecek bir şekilde çalışmaya başlayacak. Merakla beklenen bu özellik 2021 yılının sonunda tüm dünyada aktif hale gelecek. Böylelikle her iki şirket de rakipleri karşısında önemli bir avantaj kazanmış olacak.

İş birliği hakkındaki ilk açıklama Storytel CEO’su Jonas Tellander’dan geldi. Tellander konuya dair şu ifadeleri kullandı:

“Bunun dünya çapında daha fazla potansiyel sesli kitap dinleyicisine ulaşmak için harika bir ortaklık olduğunu düşünüyoruz.”

Storytel’in verilerine göre şirketin yıllık büyüme oranı yüzde 30 civarında. Tellander’a göre bu ortaklıkla birlikte büyüme hızı da önemli ölçüde ivme kazanacak.

- Reklam -

150 ülkede, 30’dan fazla dilde hizmet veren Storytel kütüphanesinde 500 binden fazla sesli kitap bulunuyor. Uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı ise 356 milyonu buluyor.

storytel sesli kitap

Herkesin merak ettiği Spotify abonelerinin, Storytel içeriklerine ne kadarlık bir ücret karşılığında erişim sağlayabileceği sorusu ise henüz açıklanmış değil. Tahminler ise Spotify tarafında her iki tarafı da kapsayan ortak bir paket hazırlanacağı yönünde.

Spotify, bundan kısa bir süre önce sosyal medya devi Facebook ile bir ortaklık kurmuş ve dinleyicilerine mobil Facebook üzerinden müzik ve podcast dinleme imkânı sunacağını duyurmuştu.

Dijital dünyanın yıldızlarından Amazon da dev podcast platformu Wondery’yi satın alarak sesli platformlar arasındaki hakimiyetini genişletmişti. Rekabetin geleceği son noktayı merakla bekliyoruz.

Sizin bu iş birliği hakkındaki görüşleriniz neler? Yorumlarınızı ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: SDN.net

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

50. Orhan Kemal Roman Armağanı Kazananı Herkül Millas

50. Orhan Kemal Roman Armağanı’nda Kazanan Belli Oldu

Türkiye Yayıncılar Birliği Açıklaması Kitap Okumak Lüks

Türkiye Yayıncılar Birliği’nden Tepki: “Kitap Okumak Lüks Değildir, Temel Bir İhtiyaçtır!”