in

Star Wars: The High Republic ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Star Wars: The High Republic ile Yıldız Savaşları evreninde yeni bir dönem başlıyor! The Phantom Menace’ten 200 yıl öncesini konu alacak yeni seri duyuruldu.

Star Wars: The High Republic
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars markası Disney tarafından satın alındığından beri çeşitli yeniliklere kavuştu. Bu yeniliklerin kimi hayranlar tarafından hoş karşılanmazken, bazıları gerçekten büyük başarılar elde etti. Elde edilen bu başarılan büyük bir kısmıysa Star Wars çizgi romanlarına ve kitaplarına aitti.

Lucasfilm geçen günlerde Disney’in önderliğinde Project Luminous ismi verdikleri uzun süredir üstü kapalı olan bir projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. Bu projeye göre sıradaki Yıldız Savaşları kitapları ve özellikle çizgi romanları Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999) filminden 200 yıl öncesini konu alacak bir dönemi işlemeye başlayacak.

Star Wars: The High Republic başlığı altında yayınlanacak kaynakların tümü daha önce ekranlarda veya kitaplarda asla gösterilmemiş kişileri ve olayları işleyecek. Hatta yapımcı firmanın iddiası bu yeni dönemdeki hiçbir şeyin diğer Yıldız Savaşları yapımlarıyla örtüşmeyeceği yönünde. Her ne kadar ülkemizde bu kitaplara ve çizgi romanlara olan ilgi filmlere olan ilgi kadar büyük çaplı olmasa da, bu eserler Disney’e dünya çapında kayda değer bir gelir sağlamakta.

- Reklam -

Yeni Star Wars Eserleri Jedilar’ı Bile Korkutan Bir Kötülüğü İşleyecek

High Republic dönemi yapımcılar tarafından Jedilar’ın en tepe noktada oldukları dönem olarak nitelendiriliyor. Star Wars yapımlarının başındaki isim Kathleen Kennedy bu konu hakkında şöyle konuşuyor:
“Star Wars: The High Republic Jedilar’ı bizim hep görmek istediğimiz şekilde sergiliyor: Barış ve adaletin gerçek koruyucuları. High Republic dönemi Jedilar’ın ve Galaktik Cumhuriyet’in en üst noktada olduğu; umut dolu ve iyimser bir zaman dilimi. Ancak bu büyüleyici çağda tabii ki yaklaşan bir kötülük var. Bu girişim okuyuculara galaksinin yeni ve eski köşelerinden anlamlı hikâyeler sunacak. Ayrıca okuyucular Jedilar’ı korkutan şeyin ne olduğunu da öğrenecekler.”
Star Wars The High Republic

High Republic yazarları, daha önce en çok satan ve en yüksek notu almış eski eserlerin yazarları arasından seçiliyor. Bu yazarların Yıldız Savaşları evrenine olan müthiş hakimiyeti bilindiğinden dolayı hayranlar konu hakkında oldukça olumlu bakış açısına sahipler. Bu isimler arasında Claudia Gray, Justina Ireland, Daniel José Older, Cavan Scott ve Charles Soule bulunuyor. Yazar kadrosunun genişlemeyi sürdüreceği de biliniyor.

- Reklam -

İlk The High Republic kitabı Ağustos 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Wars Celebration Anaheim sonrası yayımlanacak. Genel olarak dönemin diğer hikâyelerle örtüşmemesi beklense de, ilk kitap olacak olan The High Republic: Light of the Jedi’ın önceki hikâyelerle devasa bir bağı olacağı söyleniyor.

Light of the Jedi sonrası devam kitapları ise şu şekilde: Into the Dark, A Test of Courage, Adventures ve The High Republic.

Bu eserlerin dilimize kazandırılıp kazandırılmayacağı ise henüz belli değil.

Star Wars The High Republic

Siz bu yeni bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Locke & Key 1. Sezon İncelemesi: Fantastik Kurgunun “Kafa Açan” Anahtarları

Kaynak: ScreenRant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

9 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Heyecan verici buldum kendi adıma. Umarım saçmalamazlar

  2. Avatar for Batuhan Batuhan dedi ki:

    Abi şakamısınız ya. Önce tüm evreni sil. Clone Wars’ı bile yok sayacaklardı neredeyse. Sonra her ama her konuda başarısız olup eski serileri yeniden diriltmeye çalışmak nedir ya? Thrawn üçlemesini çöpe attılar böyle bir şey yaşanmadı hayır dediler sonra marka değer kaybetmeye başlayınca adamın kitabını çıkarıp bir animasyona falan soktular ya. Eski Cumhuriyet ile ilgili o kadar çizgi romanı, kitabı bir günde yok saydılar bir günde. Netflixte dizisi çıksın bu dönemin diye o kadar imza toplandı sonuç? Güç uyanıyor :smiley:

    Charles Soule on numara olmuş kabul ediyorum. Bir tane kötü işi yok. Özellikle dramizite ölüm işini çok iyi yapar arkadaşlar ama Amiral Thrawn kitabı yazıldı okumadım açıkcası çok pahalıydı çünkü ama okuyan tanıdıklarım beğenmemiş. Aynı yazara yazdırmışlar.

    Cavan scott’ın ve diğerlerinin eserlerini okumadım ama Claudia Gray çalışacakmış. Rezildir kitapları. Fanları doyurmak için yazılır sadece. Kitabın her yerinde Star Wars göndermerleri görüp heyecanlanmanız için yazılır. Yani John Jackson Miller, Brian Ching, Mike Richardson ve ya Randy Stradley nerede? John Ostrander nerede arkadaş… Evreni tanıyan yazarlar dediği Disney sonrası yazarlar( bir tane eski var sanırım)…

    Elimde Türkçe, İngilizce ne kadar Star Wars kitabı varsa sattım dayanamıyorum cidden bu saçmalığa. Filmler çok kötü, çıkardıkları çizgi romanlar aşırı kötü ve çıkardıkları kitaplar… Mandalorian dizisi çok iyi ama saçma bir şekilde. Ailecek izliyoruz öyle diyim.

    Neyse Clone Wars son sezon çok iyiydi. Animasyon işinde başka arkadaşlar çalışacaksa iyi olabilir. Göreceğiz…

  3. Avatar for Mazotci Mazotci dedi ki:

    Valla benim pek bir heyecanım kalmadı bu evren için. İkinci üçlemeyi çok sevdim. Ama o kadar. Devamında yapılan projelerin hiç birini izlemedim açıkçası. Mandalorian dizisini de 7 bölüm izleyip bıraktım. Dizi bence eh iştelik. Son bölümü izleyesim pek yok açıkçası. Ama bu Light of the Jedi biraz beni heyecanlandırabilir. Ben galiba bu evrende jedileri fazla sevdiğim için bu kadar ısınamamış olabilirim.

  4. Avatar for wifhty_zet wifhty_zet dedi ki:

    SW romanları ölü doğmuş bebek gibiydi benim için. Birden fazla yazarın ortaklaşa çıkardığı kitaplar başarılı olmaktan çok uzak. Üstüne bir de her kitapta farklı yazarlar. Bu yazarların geçmişine bakarsan her türlü popülerleşmiş oyundur, filmdir, dizidir ne varsa onun hakkında kitap yazmış. Kısacası bu insanlar bestseller olup hayran doyurmaya çalışıyorlar. Bence SW’un en büyük sorunu önüne gelenin genişletilmiş evreni istediği gibi genişletmesi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

4 cevap daha var.

The Invisible Man - Görünmez Adam - H.G. Wells

H.G. Wells Uyarlaması The Invisible Man Öncekilerden Daha Karanlık

The Walking Dead World Beyond

The Walking Dead: World Beyond Dizisinden 2 Yeni Fragman