in ,

Star Wars: The Rise of Skywalker’daki Palpatine “Klon”muş!

Star Wars: The Rise of Skywalker romanı, filmde karşımıza çıkan Palpatine karakterinin aslında bir Klon olduğunu doğruluyor.

Star Wars: The Rise of Skywalker - Palpatine
- Reklam -
- Reklam -

Star Wars’un Disney’in elinden çıkan üçlemesinin son filmi Star Wars: The Rise of Skywalker farklı yorumlarla vizyondaki yerini sürdürmüştü. Bir çeşit pazarlama tekniği olarak kullanıldığı düşünülen İmparator Palpatine’in geri dönüşü, ardında cevaplanmayan pek çok soruyu bırakmıştı.

Palpatine’in geri dönüşünün yanı sıra çeşitli boşluklarla dolu olan hikâyeyi tamamlamak adına her filme olduğu gibi The Rise of Skywalker’a da bir kitap yazıldı. Rae Carson tarafından tamamlanan kitap, soruların çoğuna cevap getirmeyi başardı.

Star Wars: The Rise of Skywalker’daki en büyük soru Palpatine’in nasıl geri döndüğüydü. Günümüzde Legends olarak adlandırılan evrende de tıpkı bu üçlemedeki gibi geri dönen imparator, aslında kendisinin bir kopyasını kullanmıştı. Henüz resmi olarak yayınlanmayan The Rise of Skywalker romanının ilk kopyaları Chicago’daki C2E2’de hediye olarak hayranlara dağıtıldı. İnternete sızdırılan bazı cümleler, Palpatine’in Return of the Jedi’daki düşüşten hayatta kaldığını; ancak bu hayatta kalmanın bedenen değil ruhen gerçekleştiğini onayladı.

- Reklam -

Star Wars: The Rise of Skywalker - Palpatine

Bu kısım şu şekilde ilerliyor:
“Bütün şişeler neredeyse tükenmişti, bir tanesini tuttu; neredeyse bitmek üzereydi. Kylo daha da yaklaştı. Bu ekipmanları küçükken Klon Savaşları’na çalıştığı sırada da görmüştü. Sıvı yaşayan bir kabusa doğru akarken İmparator’un tiksindirici bedenine karşı verdiği savaşı kaybediyordu.”

“Kylo sordu: Bana ne verebilirsin ki? İmparator Palpatine yaşıyordu, Kylo bu klon bedenin İmparator’un ruhu için bir sığınak görevi gördüğünü en ufak kemiklerine kadar hissetti. Damarlar kusursuz değillerdi, İmparator’un uçsuz bucaksız gücünü içermekte yetersizlerdi. Bu bedenin varlığı fazla uzun sürmeyecekti.”

Star Wars: The Rise of Skywalker Kitabı Ne Zaman Çıkacak?

Carson’un bu satırları direkt olarak Palpatine’in kendi vücudunu Clone Trooperlar için kullanılan teknolojiyle kopyaladığını doğrulamakta. Yine bu satırların tepki aldığı taraf ise Legends evrenine ait Dark Empire kitabındaki satırlara olan benzerlikleri. Çünkü orada da benzer cümlelerle Palpatine’in yeniden doğuşu anlatılmıştı. Dark Empire kitabı ise George Lucas’ın favori Star Wars kitabıydı. Hatta bazıları onun yıl başlarında arkadaşlarına hediye olarak halen bu kitabı vermekte olduğunu söylüyorlar.

- Reklam -

Star Wars: The Rise of Skywalker - kitap

Star Wars: The Rise of Skywalker kitabı yurt dışında 17 Mart 2020 tarihinde raflardaki yerini alacak. Okuyuculardan gelen tepkiler ise hikâyedeki boşlukları doldurduğundan dolayı oldukça olumlu. Kitabın ülkemize ne zaman giriş yapacağı veya çevrilip çevrilmeyeceği henüz belli değil.

Sizce Palpatine’in dönüşü doğru bir şekilde kotarılmış mı? Klon olması mantıklı geliyor mu? Kayıp Rıhtım Forum’da fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.


* Star Wars: The High Republic ile Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kaynak: Screen Rant

Furkan Emir Aktaş

1999 Ankara doğumluyum. Çizgi romanlar, fantastik romanlar, bilgisayar oyunları özellikle ilgili olduğum alanlar. Hacettepe Üniversitesi'nin Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde okumaktayım. 2013'ten beri serbest olarak bazı çizgi romanların ve çeşitli akademik makalelerin çevirilerini yapmaya devam ediyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Chinga Chinga dedi ki:

    Bu haberin başlığı niye sürpriz bozan?

  2. Avatar for Ronin47 Ronin47 dedi ki:

    Palpatine ölmez, vatan bölünmez gibi bi şey olmuş bu :smile: Disney, sinema dünyasının EA’i olma yolunda emin adımlarla ilerliyor gibime geliyor…

  3. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Birileri Yıldız Savaşları’ nı kurtarsın! :smiley: :smiley:

  4. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Çünkü bu bilgi filme dair hiçbir önem arz etmiyor ve hiçbir kalıcı etki yaratmıyor. Kısaca, kimsenin umurunda değil. :slight_smile:

    Star Wars’un geldiği noktaya bakar mısınız? Yazık ki ne yazık…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Magicians 5. Sezon Final

The Magicians 5. Sezon ile Final Yapıyor

Ashley Zukerman Dan Brown Langdon

Dan Brown Uyarlaması Langdon Dizisinde Başrol Belli Oldu