in

Stephen Baxter’ın “Doctor Who: Buz Çarkı” Adlı Kitabı Yakında Raflarda

Ünlü bilimkurgu yazarı Stephen Baxter’ın kaleminden bir Doctor Who macerası okumaya var mısınız?

dr who buz carki ust
- Reklam -
- Reklam -

Hepimizin bildiği üzere Doctor Who kitapları, daha önce ülkemizde 1975 yılında Remzi Kitabevi tarafından Doktor Kim başlığıyla basılmıştı. İthaki Yayınları da uzun süredir basımı olmayan Doctor Who kitaplığını genişletmek için Zaman Lordu’nun Shada, Trenzalore Öyküleri, Dehşet Ağı, Siluet, Savaş Makineleri ve Ölüm Şehri adlı maceralarını yayımlayarak hepimizin yüzünü güldürmüştü.

Şimdiyse yine İthaki Yayınları karşımıza bilimkurgunun usta yazarlarından Stephen Baxter’ın kaleminden “Doctor Who: Buz Çarkı“nı çıkarıyor. Hem de Jamie ve Zoe’nun yanında olduğu bir İkinci Doktor hikâyesiyle birlikte.

Stephen Baxter’ı bilmeyenler için kendisi Philip K. Dick Ödülü, 2014 Campbell ve Sturgeon Ödülü, 2016 Goodreads Okur Ödülü ve 2017 Locus Ödülü gibi ödüllerin sahibi bir bilimkurgu yazarıdır. Türkçeye Terry Pratchett ile birlikte yazdığı Uzun Dünya ve İmparator: Zamanın Dokuması 1 adlı kitapları çevrilmiştir.

- Reklam -

Kitabın tanıtım metni ise şöyle:
dr who buz carkiÇark. Satürn’ün bir uydusu etrafında dönüp kaynaklara muhtaç Dünya için bir maden kolonisine ev sahipliği yapan, buzdan ve metalden bir halka… Problemlerinin ardı arkası kesilmeyen bir koloni. Giderek artan ekipman arızaları ve hırsızlıklar. Çark’ta görülmeye başlanan gizemli yaratıkların hikâyelerini anlatan çocuklar. Harap haldeki madenlere inmeyi reddeden bazı genç madenciler…

Bu gençlerden biri Satürn’ün halkalarında gezerken gizemli, mavi bir kulübeyi yok olmaktan kurtaracağından habersiz.

- Reklam -

Çark’a ulaştıklarında ise Doktor ile yol arkadaşları Jamie ve Zoe süregelen sabotajın şüphelilerinden biri haline gelince büyük zorluklarla yüzleşmeye başlarlar. Çok geçmeden kendilerini, mazisi Güneş Sistemi’nin yaratılışına kadar uzanan bir gizemin içinde bulurlar. Ve bu gizem, Çark’ı yok etmek üzeredir…

Çağımızın en büyük bilimkurgu yazarlarından biri olan Stephen Baxter’dan soluk soluğa ve benzersiz bir Doctor Who macerası.
344 sayfalık kitabı Sevda Deniz Karali dilimize kazandırdı. Şu anda ön siparişte bulunan roman 14 Eylül tarihinden itibaren fiziki raflardaki yerini alacak.

Kitap ve edebiyatla kalın!

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

edebiyat uzerine ust

George Orwell’in Önemli Eseri Dilimize Kazandırıldı: “Edebiyat Üzerine”

eskisi gibi ust

Fransız Çizer Alfred’in “Eskisi Gibi” Adlı Çizgi Romanı Bizlerle