in

Stephen King, Öğrencilere Kendi Kitaplarını Yayımlayabilmeleri İçin Bağışta Bulundu

Stephen King, bir grup ilkokul öğrencisine dört yıllık eğitimleri boyunca hazırladıkları iki kitabı yayımlamaları için bağışta bulundu.

stephen king bağış
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King, doğduğu, eserlerine konu ettiği ve halen yaşadığı Maine eyaletindeki ilkokul öğrencilerine 6 bin 500 dolarlık bir bağışta bulundu. King’in yaşadığı yere yakın bir ilçe olan Lewinston’daki Farwell İlkokulu’nun öğrencileri, dört yıldır aldıkları kurgu dersinde hazırladıkları kitabı ünlü yazarın desteğiyle yayımlayacak.

Bazısı mezun olup ortaokula başlayan öğrenciler son dört yıldır bölgede yaşayan başka bir yazarın yardımıyla karakter gelişimi ve hikâye anlatımı gibi konularda çalışıyordu. Dört yılın sonunda iki kitaplık bir seri ve henüz tamamlanmamış 290 sayfalık bir taslak ortaya çıktı. Kitaplardan baskıya hazır olanları bir basımevine gönderilecek ve satışa çıkartılacak.

Kitaplar ise Covid-19 salgınını anlatıyor. G.R. Savage’ın Fletcher McKenzie and the Passage to Whole kitabından esinlenilen eser genç bir çocuğun salgın sırasındaki maceralarını anlatacak.

- Reklam -

Yazar çocuklardan beşinci sınıf öğrencisi Hailey LaBrecque heyecanını şöyle dile getirdi:

“Haberi duyduğumda sevinçten bayılacak gibiydim. Dört senedir çalışıyorum ve sadece okulumdakiler yazdıklarımı okumuştu. Yazdığın herhangi bir şeyi herkesin okuyabileceğini düşünmek bile çok güzel.”

Farwell İlkokulu’nun müdiresi Amanda Winslow da öğrencilerini kutladı:

“Çocukların azim ve sabrın önemini anlaması zor bir şey fakat bu kitap üzerinde çok ciddi çalıştılar. Nihayet ektiklerini biçiyor olmaları da çok güzel.”

- Reklam -

Stephen King Konuyla İlgili Henüz Açıklamada Bulunmadı

Stephen King

Konuyla ilgili yorumda bulunması için Stephen King’in temsilcilerine ulaşıldıysa da ünlü yazardan henüz bir cevap gelmiş değil.

Kral son zamanlarda hem ülkemizde hem de kendi dilinde yeni eserler üretmeye devam ediyor. 2021 itibariyle 73 yaşında olan yaşayan efsane en son 2020’ye veda ederken “romanlarımda yaşıyor hissettiğimiz için” özür dilemişti. Altın Kitaplar kendisinin yeni eseri Enstitü’yü dilimize kazandırırken King de boş durmayarak ABD’de Ağustos’ta basılacak bir savaş gazisini anlatan yeni kitabı Billy Summers’ı duyurdu.

King bu bağışıyla kendisinin sonsuz üretkenliğini geçmek için çok fazla zamanı olacak yeni ve genç yazarlar yaratmış olabilir mi? Kimliği açıklanmayan Maine’li bir başka yazarın kim olduğuna dair teorileriniz var mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’dan bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: CNN

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Osman_Sehirli Osman_Sehirli dedi ki:

    Üstat boşuna sevmiyoruz :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

halid esad ışid

IŞİD’in Tarihi Eserlerin Yerini Söylemediği için Öldürdüğü Arkeoloğun Bedeni Bulundu

The Last of Us Dizisi Başrol Oyuncuları

The Last of Us Dizisinde Ellie ve Joel’u Canlandıracak İsimler Belli Oldu