in

Stephen King Durmak Bilmiyor: Kral’ın Homofobi Karşıtı Novellası “Elevation” Çıktı!

Stephen King kitap yazmaya doyamıyor. Alışılmışın dışına çıkarak homofobiyi konu edinen yeni novellası Elevation yurt dışında raflardaki yerini aldı!

stephen king elevation
- Reklam -
- Reklam -

Korkunun ustalarından Stephen King 2018 yılı bitmeden bir yeni kitabıyla daha hayranların karşısına çıkıyor. Alışılmış korku hikâyelerinden farklı bir çizgiye sahip olan Elevation, novella türünde yazılmış bir kitap.

Geçtiğimiz şubat King iki yeni kitap çıkaracağını söylemişti. Cinayet temalı The Outsider romanı Mayıs ayında çıkmıştı. Ekim sonunda da Elevation adlı novellası raflardaki yerini aldı. Kral’ın editörlüğünde bir de “Flight or Fright” adında kolektif bir derleme çıktı.

Elevation’da okurlar alışıldık King hikâyelerinden çok farklı bir şeyle karşılaşacaklar. Bu kitap klasik bir korku, gerilim ya da detektiflik romanı değil. Kahramanlar bu kitapta tek bir şey ile savaşacaklar; homofobi!

- Reklam -

Olaylar tanıdık bir yerde, Castle Rock’ta geçecek. Etraflarında eşcinsel bir çift istemeyen kasaba halkı ve eşcinseller arasında tanınma ve farkındalık konularını ele alacak. Kitabın arka kapağından bir parça da verelim:

- Reklam -

elevation kapakStephen King’in meşhur, küçük kasabası Castle Rock’ta yaşayan Scott’ın başı yan evdeki lezbiyenler ile beladadır çünkü köpekleri sürekli kendi bahçesine dışkı bırakıyordur. Kadınlardan biri arkadaş canlısı, diğeri ise buz gibi soğuktur. Çift bir restoran açmak istiyordur. Ancak Castle Rock halkı eşcinsel çiftleri istemediği için işleri pek de rast gitmiyordur. Scott nihayetinde onların karşı karşıya kaldığı önyargıları anladığında -kendisinin ki de dahil- yardım etmeye çalışır.

Bu kısa novella yurt dışında raflardaki yerini aldı bile. Biz hâlâ The Outsider ve Flight or Fright’ı bekleyeduralım King üretmeye hiç ara vermiyor gibi. Bu kitap da ne zaman ülkemiz okurlarıyla buluşur, henüz bilemiyoruz. Ancak çok uzun sürmemesini diliyoruz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Goodreads Okur Seçimi oylamasında bile yerini aldı :slight_smile:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu adam hangi ara; nefes alıyor ya ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Josh Malerman Uyarlaması Bird Box Hakkında

Josh Malerman’ın Romanından Uyarlanan Netflix Filmi “Bird Box”tan Son Detaylar

Ambermush - Jim Butcher Oyun

Ambermush: Dünyaca Ünlü Yazarların Yeteneklerini Bileyen Oyun