in ,

Stephen King, Yönetmenliğini Üstlendiği Tek Film Olan Maximum Overdrive’dan Pişman Olmuş

Stephen King, yönetmenliğini üstlendiği tek film olma özelliğini taşıyan 1986 tarihli Maximum Overdrive’dan pişman olmuş.

Stephen King Maximum Overdrive Yönetmen
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King eserlerinden uyarlanan sayısız sinema ve televizyon filmi bulunuyor. King, bu yapımların çoğunda yaratıcı ekipte yer almış olsa da yönetmenlik koltuğunda oturduğu tek bir yapım var: Maximum Overdrive. Yıllar sonra usta yazarın bu filmi yönetmiş olmaktan pişman olduğunu söylediği ortaya çıktı.

Birçok ünlü yapımın ve korku filminin Stephen King’in hikâyelerinden uyarlandığı çoğu okur tarafından bilinir. Fakat yazarın 1986 yapımı Maximum Overdrive filminde yönetmen koltuğuna oturduğu bir deneyimi de mevcut. Başrolde Emilio Estevez’i gördüğümüz yapım, King’in Hayaletin Garip Huyları (Night Shift) adlı öykü kitabında yer alan Kamyonlar (Trucks) isimli kısa hikâyesinden uyarlanmıştı. Usta yazar bu film ile en kötü yönetmen, Estevez ise en kötü aktör ödülünü (Razzie-Altın Ahududu Ödülleri) almıştı. King bu filmden sonra başka bir yönetmenlik teşebbüsünde bulunmadı. Filmin mevcut IMDb puanı ise 5,5.

stephen king Maximum Overdrive Emilio Estevez

- Reklam -

Maximum Overdrive, bir yıldızın dünyanın yakınından geçtiği bir zamanda bütün makinelerin canlanıp insanlara saldırmasını ve kafede çalışan genç bir adam olan Bill Robinson’ın onlara karşı savaşmasını konu alıyor. Yazarın budalaca bir film olarak adlandırdığı bu kıyametvari hikâye, birçok ağır eleştiri almıştı. Öte yandan şu sıralar filmin tekrar çekileceğine dair söylentiler de mevcut durumda.

Stephen King ve Emilio Estevez Maximum Overdrive Filminden Pişman Olmuş

Yakın zamanlar Vanity Fair dergisine röportaj veren Emilio Estevez film hakkında da konuştu ve bu filmin onun ve King’in kariyerlerindeki pişmanlıklarından biri olduğunu ifade etti:

“Bunun berbat bir film olduğunu o da biliyordu. Ara ara birbirimize filmden bahsediyoruz ve Stephen bana, ‘Bunun için beni asla affetmeyeceksin değil mi?’ diye soruyor. Bir kere annem de, ‘Neden böyle bir filmde oynadın?’ diye sormuştu. Stephen King ile çalışmak istemiştim dediğimde ise, ‘Başka bir şeyde mesela evini boyamasında falan yardım edemez miydin?’ cevabını vermişti.’’

Stephen King ve Emilio Estevez, filmi başarılı kariyerlerinde attıkları yanlış bir adım olarak saysalar da, alaylı bir şekilde bundan bahsedip şanssızlıklarını bir tecrübe olarak görebiliyorlar.

- Reklam -

Emilio Estevez Maximum Overdrive

Stephen King uzun yaşamına birçok roman ve hikâye sığdırdı. Green Mile (Yeşil Yol), The Shawshank Redemption (Esaretin Bedeli), The Shining (Cinnet) ve The Mist (Öldüren Sis) gibi birçok başarılı yapım onun eserlerinden uyarlandı.

Yazarın son romanının duyurusu 28 Ocak’ta Entertainment Weekly dergisinde yapılmıştı. Yayımlanacağı tarih 3 Ağustos 2021 olarak öngörülen suç romanı Billy Summer kiralık bir katili konu alıyor. King’in yine bu yıl çıkan romanı Later ise 2 Mart’ta yayımlanmıştı. Bu romanların Türkçe çeviri tarihleri henüz belli değil.

Maximum Overdrive filmini ya da ona ilham olan Kamyonlar öyküsünü görme şansınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Sunrise Read

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BerkayBing BerkayBing dedi ki:

    Okurken eğlenmiştim açıkcası. :grinning: Christine kadar güzel değildi belki ama kısa öykü olarak değerlendirince gayet etkilemişti beni. Filminin olduğunu ve çok kötü olduğunu duymuştum. O yüzden izlemeye yanaşmamıştım. Bu haberi görünce doğru bir seçim yaptığımı anlamış oldum. :joy:

  2. Avatar for Librocubicularist Librocubicularist dedi ki:

    İzlemeye değer bence. King’in kafası güzelken neler yarattığını görmek güzel bir deneyim. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

senkron özcan deniz gain bilimkurgu

Özcan Deniz’den GAİN’e Paralel Evrende Geçen Bilimkurgu Dizisi: Senkron

Hazine Sandığı The Golden Treasure of the Entente Cordiale

750 Bin Avroluk Hazine Sandığı, “Edebi Bulmaca”yı Çözen Kişinin Olacak