in

Stephen King, Siyah Takım Elbiseli Adam ile Bir Kez Daha Geliyor

Stephen King ismine World Fantasy ve O. Henry ödüllerini getiren Siyah Takım Elbiseli Adam öyküsü; özel bir baskıyla Türkçedeki yerini alıyor.

Stephen King - Siyah Takım Elbiseli Adam
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King imzalı en meşhur uzun öykülerden birisi olan The Man in the Black Suit, Türkçesiyle Siyah Takım Elbiseli Adam şimdi özel bir baskıyla raflara geliyor.

Türkçede daha önce Altın Kitaplar etiketi altında yayımlanan Karanlık Öyküler (Everything’s Eventual) kitabında yer alan bu öykü, kuşe kâğıda, özel çizimler eşliğinde yeni bir baskıyla okura sunulmaya hazırlanıyor.

John Steinbeck ve Ursula K. Le Guin gibi yazarlarla yayın hayatına başlayan İnka Yayınevi etiketiyle hazırlanan kitap 20 Şubat itibarıyla raflarda olacak.

- Reklam -

Stephen King‘in ilk olarak 31 Ekim 1994 tarihli The New Yorker adlı dergide yayımladığı bu öykü; 1995’te yazara World Fantasy Ödülü ve O. Henry Ödülü‘nü kazandırmıştı.

King’in, Amerikalı roman ve kısa öykü yazarı Nathaniel Hawthorne‘ün Young Goodman Brown adlı hikâyesine saygı duruşu niyetiyle kaleme aldığı öykü; 2004 yılında Nicholas Mariani tarafından bir kısa filme de uyarlandı.

- Reklam -

Siyah Takım Elbiseli Adam – Stephen King | Arka Kapak

Stephen King - Siyah Takım Elbiseli Adam
Anlatı ustası Stephen King, Siyah Takım Elbiseli Adam’da izi silinmeyen korkunç bir çocukluk anısının öyküsünü anlatıyor: Yaşlı bir adamın son günlerine kadar peşini bırakmayan bir anının, uğursuz bir karşılaşmanın, bir hayatta kalma mücadelesinin, bir kâbusun öyküsü… 1996 yılında O. Henry Ödülüne layık görülen öykü, okuru ölümle burun buruna getiren, King’in eşsiz yeteneğini ustalıkla birleştirdiği, çarpıcı bir anlatı.

Siyah Takım Elbiseli Adam’a, Stephen King’in “bir Amerikalı tarafından yazılmış en iyi on öyküden biri” olarak gösterdiği ve öyküsüne ilham kaynağı olan Nathaniel Hawthorne’un 1835 tarihli Genç Goodman Brown adlı öyküsü eşlik ediyor. Amerikan edebiyatının en önemli metinlerinden biri olarak kabul edilen öykü, dindarlık maskesi altında yaşayan insanları, çıkar odaklı ilişkileri, yozlaşmış iktidar sahiplerini resmederken, dönemine ve bugüne ışık tutuyor.

“O günlerde her yerde hayaletler vardı.”
Ayberk Erkay tarafından Türkçeye kazandırılan uzun öykünün illüstrasyonları Ana Juan‘a ait. Kuşe kâğıda basılan eser 112 sayfadan oluşuyor ve Şubat 2020 içinde raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.

Peki siz bu öyküyü daha önce okumuş muydunuz? Popüler yazarların sevilen işlerini, farklı edisyonlarla tekrar tekrar okurla buluşturulmasına nasıl yaklaşıyorsunuz?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King’in Yazar Adaylarına Önerdiği 42 Kitap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lucifer 5. Sezon

Lucifer 5. Sezon Sonrası Yoluna Devam Edebilir!

After Life 2. Sezon Yayın Tarihi

After Life 2. Sezon Çıkış Tarihi Açıklandı