in

Stephen King Dur Durak Bilmiyor: Kral Yeni Romanı “The Institute” ile Geliyor!

Stephen King’den klostrofobinizi sonuna kadar körükleyecek yeni bir roman geliyor: “The Institute” Eylül 2019’da raflarda olacak!

stephen king the institute
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King’in yurt dışında yayınlanan son eserleri Outsider ve Elevation henüz dilimize kazandırılmadı. Ancak Kral üretmeye devam ediyor. Batı’nın en hızlı yazarlarından King bu süre içinde yeni bir kitap tamamlamayı başardı bile. The Institute adlı roman bu yıl içinde orijinal dilinde satışa çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Stephen King sitesinde yeni kitabının duyurusunu geçti. Institute adını verdiği roman bizleri King külliyatının özüne götürecek gibi görünüyor. EW‘den Anthony Breznican kitap hakkında, “Tepki (Firestarter) romanından Charlie McGee gibi. Tabii kendisine güçlü arkadaşlar bulmuş olsaydı,” yorumunda bulundu.

Arka kapak yazısına baktığınızda siz ne düşüneceksiniz birlikte görelim:
Stephen King The Institute“Gecenin yarısında, Minneapolis banliyölerinin olduğu sessiz sokaktaki evde, saldırganlar Luke Ellis’in ebeveynlerini öldürdü ve kendisini de siyah bir araca tıktı. Luke Enstitü’de uyanacaktı. Kendisininkine benzeyen bir odada. Ancak pencereleri olmayan bir oda. Kapısının ardında başka kapılar vardı. O kapıların ardında da aynı Luke gibi getirilmiş, özel yetenekleri olan -telekinezi ve telepati gibi- çocuklar vardı. Bu kötü niyetli kuruluşta çalışan personeller kendilerini bu özellikleri çocuklardan acımasız yöntemlerle çıkarmaya adamıştır. Kurbanlar teker teker kaybolduğunda Luke kaçıp yardım arama konusunda daha vahim bir hâle düşecek. Ancak daha önce kimse Enstitü’den kaçamamıştır.”
Stephen King’in üretmeye ara vermek gibi bir niyeti yok. Ancak her şeye rağmen bu kitap bizleri heyecanlandırmadı değil. Şimdilik Sadist romanındaki boğucu hapsedilmişlik hissini tekrar yaşayacak gibi görünüyor. 576 sayfalık kitabın 10 Eylül 2019′da satışa çıkması planlanıyor.

- Reklam -

Eserin Türkçe çevirisini de, henüz çevrilmeyen diğer 2 kitapla birlikte, beklemeye koyulduk bile.

- Reklam -

Güncelleme: Kitabın incelemesine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Henüz çevrilmemiş ya da çeviri hazırlığı başladı duyurusu yapılan kitapları beklediğim gibi hiç bir şeyi, hiç bir kimseyi beklemedim. :grinning:

    Hadi hayırlısı… bence 3 sene var kitabın çevrilmesine…

  2. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :smiley: Harika! Harika Harika! Tam olarak hayatta beklediğim kitap. Zaten kapak fotoğrafını görünce aşırı umutlandım. Benim en büyük hayalim öyle bir odada yaşamak, onun neresi klostrofobi, o oda cennet. Elbette çatışma olmadan kitap olmuyor ama merakla bekliyorum. :smiley:

  3. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    Bu adamın çalışma azmine ve üretkenliğine hayranım. Keşke biraz örnek alabilsem…

  4. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Gerçekten soy ismine yaraşır şekilde bir kral Stephen King. Seviyorum bu yazarı. Çalışma azmini.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu adam nefes almıyor mu yahu ? Hangi ara yazıyor bu kadar kitabı ?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

neil gaiman snow glass apples 1

Neil Gaiman’ın Pamuk Prenses Öyküsü “Snow, Glass, Apples” Çizgi Roman Oluyor

wattpad yayinevi

Hikâye Paylaşım Uygulaması Wattpad Kendi Yayınevini Kuruyor