in ,

Sıradaki Stephen King Uyarlaması Belli Oldu: “Rest Stop”

Stephen King’in eserleri birbiri ardına sinema ve televizyona uyarlanmaya devam ediyor. Sıradaki uyarlama haberimiz Kral’ın “Rest Stop” adlı öyküsünden.

stephen king set fotografi
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King kuşkusuz çağımızın en önemli yazarlarından biri. Kendisinin onlarca romanı, yüzlerce öyküsü var. Birçoğu başarılı işler. Ancak son yıllardır King’in neredeyse yazdığı her satır sinema ya da diziye uyarlanıyor gibi bir durum var. Üstelik bazıları tekrar tekrar… Bugünkü durağımız ise Kral’ın Rest Stop adlı öyküsü oldu.

Deadline‘ın haberine göre, King’in bir başka öyküsü daha sinemaya uyarlanıyor. Dilimizde Karanlık Çökünce adıyla çevrilen Just After Sunset kitabında yer alan İhtiyaç Molası (Rest Stop) öyküsü beyaz perdeye gelecek.

O, Hayvan Mezarlığı, Kara Kule derken son birkaç yılda o kadar çok King eserini sinemada gördük ki artık takibini yapmakta zorlanıyoruz. Ama yılmak yok!

- Reklam -

Kral’ın 2003 yılında Esquire Dergisi için yazdığı ve sonrasında ödül de aldığı bu öykü Alex Ross Perry yönetmenliğinde sinemaya aktarılacak. Perry’yi birçok bağımsız filmin (The Color Wheel, Listen Up Philip ve Queen of Earth) yönetmen koltuğundan hatırlıyoruz. Filmin yapımcısı ise yine tanıdık bir isim (300 ve Immortals) Craig Flores.

- Reklam -

18 sayfalık bu kısa öykü, bir dinlenme tesisinde geçiyor.

stephen king it

King bu hikâyeye ilham olan olayı Karanlık Çökünce kitabının sonundaki notlarda şöyle anlatıyor:

“Altı yıl önce bir gece St. Petersburg’da bir okulda bir okuma programına katıldım. Otomobilimle Florida Paralı Otoyolu’ndan eve dönerken vakit gece yarısını geçmişti. Böbreklerimi memnun etmek için bir dinlenme tesisinde durdum. Bu hikâyeyi okuduysanız, nasıl bir yer olduğunu bilirsiniz; orta güvenlikli bir hapishanenin hücre bloğu gibidir. Her neyse, erkekler tuvaletinin dışında durdum, çünkü kadınlar tuvaletinde bir kadınla bir erkek arasında çok sert tartışıyorlardı. Her ikisinin de sesinde, durumun her an fiziksel çatışmaya dönüşebileceğinin belirtisi vardı. Böyle bir şey olursa ne yapmam gerekir, diye düşündüm. Aklımdan şu geçti: İçimdeki Richard Bachman’ı göreve çağırırım, çünkü o benden daha kuvvetlidir. Neyse ki, kadınla erkek yumruklaşmadan dışarı çıktılar (kadın ağlıyordu) ve ben de başka bir olaya tanık olmadan yoluma devam ettim. O haftanın sonunda da oturup bu hikâyeyi yazdım.”
Rest Stop uyarlaması için henüz bir tarih belirlenmedi. Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

15 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    King uyarlamaları iyi yapılamıyor ya da iyi başlayıp devamı getirilemiyor hissi veriyor bana.

    ilk fotoğraf “Kubbenin Altında” dizisinden, kitaptaki hikaye özellikle finaliyle çok özgün bir hikaye ama dizi iyi başlayıp, kötü bir hale dönüşen, özgünlüğünü ve aslında nedenlerin açıklaması “basitliğini” yitiren, gizem, merak yaratalım derken saçmalaşan bir uyarlama olmuştu.

  2. Avatar for narpal narpal dedi ki:

    Kubbenin Altında gereğinden fazla uzatılmayıp 1 sezonda bitirilse daha güzel olabilirdi. 22/11/63 bu yönden iyiydi. Diğer uyarlama dizileri de tadında bırakılırsa daha iyi olabilir.

  3. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Kitaptaki karakterleri olduğundan çok farklı yansıtması sebebiyle 5 bölüm sonra bırakmıştım diziyi. Ama bu kitabı okumayanları yanlış yönlendirmesin. Kitap bana göre çok güzeldi.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Evet, 22/11/63 bence de güzel bir uyarlamaydı.

    @erdo seninle aynı düşünüyorum, hem hikayenin farklılaşması hem karakterlerin özellikle gerçek kötü Big Jim’in, oglunun kasabanın yaramaz çocuğu kimliğine sokulmasından bende pek sevmemiştim.

  5. Avatar for erdo erdo dedi ki:

    Evet, kitapta neredeyse Big Jim’den bile daha psikopat olan oğlunun Lise Defterleri dizisindeki sınfın yaramazı karakterine sokulması herşeyi altüst etmiş. Kitabı bi daha okuyasım geldi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

10 cevap daha var.

game of thrones final 1

Game of Thrones Dizisi Yine Korsan Batağında

boundless ust

Yeni Drizzt Do’Urden Üçlemesinin İkinci Cildinden İlk Detaylar