in

Stephen King Yeni Kitap Projesini Duyurdu: The Button Box #3 Geliyor

Stephen King yeni kitap projesini duyurdu. Kral, korku yazarı ve editörü Richard Chizmar ile başladıkları The Button Box serisinde 3. kitabın yolda olduğunu açıkladı.

Stephen King Yeni Kitap The Button Box 3 Richard Chizmar
- Reklam -
- Reklam -

Söz konusu Stephen King olduğunda yeni kitap, uyarlama film ya da dizi, çizgi roman haberleri artık biraz klişeye düşüyor. Edebiyatın belki de en üretken isimlerinden birisi olan King, yeni kitap projesini duyurdu. Yazar The Button Box serisinin 3. kitabının yolda olduğunu açıkladı.

The Button Box aslında King’in en popüler işlerinden birisi değil. Ancak yine de söz açmaya değer. Serinin ilk kitabı Gwendy’s Button Box orijinal dilinde 2017’de yayımlandı. Eserin Türkçe çevirisi Gwendy’nin Düğme Kutusu adıyla dilimize de kazandırıldı. King, bu romanda yazar ve editör Richard Chizmar ile birlikte çalıştı.

Çift yazarlı projeler Stephen King için yeni bir durum değil. King, daha önce de Peter Straub ile Kara Ev romanını kaleme almıştı.

- Reklam -

Richard Chizmar’ın ABD’de korku edebiyatı pastasında dikkate değer bir payı var. Chizmar, 1988 yılından beri Cemetery Dance adlı korku edebiyatı dergisini çıkartıyor. Aynı zamanda bu türde eserleri yayımlayan Cemetery Dance Publications isimli yayınevinin de kurucusu. Richard Chizmar bu yayınevinde içlerinde King’in hikâyelerini de barındıran pek çok korku antolojisine imza attı. Chizmar ile King’in arkadaşlığı işte buradan geliyor. Düğme Kutusu kitapları da Cemetery Dance Publications imzasıyla yayımlanıyor. Ayrıca Stephen King’in pek çok eserinin de yayımcısı CDP.

Cemetary Dance Magazine
Cemetary Dance Magazine

Hal böyle olunca da The Button Box projesi korkuseverlerin dikkatini çeken bir kitap serisine dönüşüyor. Serinin ikinci kitabı Gwendy’s Magic Feather 2019’da yurt dışında raflardaki yerini aldı. Ancak henüz Türkçeye kazandırılmadı. Açıkçası dilimize çevrilir mi, bundan da pek emin değiliz. Çünkü bu kitapta King yalnızca romanın önsözünde karşımıza çıkıyor. Gwendy’s Magic Feather kitabının yazımını tamamen Richard Chizmar üstleniyor.

Stephen King ve Richard Chizmar Ortaklığında The Button Box 3. Kitap Geliyor

The Button Box serisine üçüncü bir kitabın gelip gelmeyeceği geçen güne kadar belirsizdi. Serinin yazarı ve editörü Chizmar, Twitter üzerinden müjdeyi paylaştı:


“Sadık Gwendy okurlarına bazı heyecan verici haberlerimiz var. King ve ben üçüncü cilt üzerinde çalışıyoruz. Henüz yayına dair bir detay yok. Ancak bu uzun soluklu bir roman olacak.”
İkinci kitapta, King’i yalnızca önsözde gören birçok okur olası bir üçüncü cilde kuşkuyla yaklaşıyordu. Ancak Kral’ın, “Gwendy’nin hikâyesi tamamlanmaya henüz yaklaşmadı bile,” şeklinde paylaştığı Tweet ile King’in yeniden yazar koltuğuna geçebileceği tahminleri yapılmaya başlandı.

Üstelik, Gwendy’nin hikâyesinde finalin uzakta olması; bu serinin üç kitabın da ötesine geçebileceğini gösteriyor.

Stephen King - Richard Chizmar - The Button Box
The Button Box Serisi

Serinin ilk kitabı Gwendy’nin Düğme Kutusu’nda, Gwendy ismindeki bir kız çocuğuna “Siyahlı Adam” tarafından emanet edilen bir düğme kutusu ve kutunun Gwendy’nin hayatındaki fantastik etkileri konu alınıyor. Roman, Kral’ın kurgu kasabası Castle Rock’ta geçiyor. İkinci kitap Gwendy’s Magic Feather ise kahramanın yetişkinlik yıllarına odaklanıyor.

Peki siz The Button Box serisini takip ediyor musunuz? Yazarın üretkenliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Stephen King Hakkında Bilmiyor Olabileceğiniz 30 Gerçek

Kayıp Rıhtım Özel | KayipRihtim.com

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    İkinci kitapta, King’i yalnızca önsözde gören birçok okur olası bir üçüncü cilde kuşkuyla yaklaşıyordu. Ancak Kral’ın, “Gwendy’nin hikâyesi tamamlanmaya henüz yaklaşmadı bile,” şeklinde paylaştığı Tweet ile King’in yeniden yazar koltuğuna geçebileceği tahminleri yapılmaya başlandı.

    Kral yazar koltuğuna geçerse ben de okur koltuğuna geçerim. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gerçek Bir Hikâye - Loukianos

Gerçek Bir Hikâye: Loukianos’tan Hellen Yazarlarına Fantazi ve Bilimkurgu Odaklı “Sataşma”

İsmail Güzelsoy Röportaj

İsmail Güzelsoy: “Edebiyatın Her Şeyden Önce Eğlenceli Olması Gerektiğine İnanıyorum”