in

Stephen King’in Maine’deki Evi Arşiv Oluyor

Stephen King ve eşi Tabitha King, ünlü ve eski evlerini yeni bir amaç uğruna düzenleme kararı aldı.

Stephen ve Tabitha King
- Reklam -
- Reklam -

Stephen ve Tabitha King çiftinin Viktorya Dönemi’nden kalma ve Bangor, Maine – 47 West Broadway’de bulunan evde yaşadığı sıkı takipçileri tarafından biliniyor. Çift, bu evi arşiv ve inzivaya çekilme yeri olarak kullanma kararı aldı. Verdikleri röportajlarla evin nasıl kullanılacağı ve dönüşümün nasıl gerçekleşeceği hakkında bilgiler de verdiler.

Geçen ay, Bangor Daily News tarafından belirtilene göre Stephen King evini kendi yazılarının arşivi olarak kullanma niyetini söylemişti. Bu istek, Bangor Şehir Meclisi tarafından da onaylanmış.

Günümüze kadar, King’in arşivleri Maine Üniversitesi’ndeki Raymond H. Fogler Kütüphanesi’nde tutulmaktaydı. Kütüphaneye göre arşivde el yazıları, taslaklar, mektuplar, senaryolar ve yazarın kariyerine dair diğer belgeler bulunuyor. Tüm bu belgeler, araştırmacılara açık olacak 47 West Broadway’e taşınıyor. Arşivin ev sahibi olarak evde, Stephen ve Tabitha King Vakfı’nın bir ofisi de bulunacak.

- Reklam -

Ev, yan daireye de sahip olan çift tarafından yazarlar için bir inziva yeri olarak düzenlenecek ve aynı anda beş yazar mekanı rahatlıkla kullanabilecek.

- Reklam -

Evin Dönüşümü Aşamalar Halinde Gerçekleştirilecek

Çiftin avukatı Warren Silver, evin bölgeye büyük etki yaratmamasını ve turist çeken mekan haline gelmemesini istediğini söylüyor. Buradan anlaşıldığı kadarıyla da ev halka açık olmayacak. Yine avukatın söylediğine göre evin dönüşümü aşamalar halinde gerçekleşecek. Çift komşularla da anlaşmış durumda ve gerekli değişiklikleri yıllar içinde uygulamaya başlayacak.

Stephen ve Tabitha King; Bangor, Maine ve Florida’da olmak üzere vakitlerini üç farklı evde geçiriyor.

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karanlık Madde Sarmal Galaksi

Karanlık Maddenin Sarmal Galaksileri Hızlandırdığı Keşfedildi

elton john

Elton John, Aslan Kral’ın Müziklerini Eleştirdi