in

Stephenie Meyer 2 Yeni Twilight Kitabı Daha Yazmak İstiyor

Stephenie Meyer, Twilight için 2 kitap daha yazmak istediğini söyledi. Serinin son çıkan kitabı Midnight Sun, şimdiden 1 milyonluk satış adedine ulaşmış durumda.

Twilight Stephenie Meyer
- Reklam -
- Reklam -

Dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip ve sinemaya da uyarlanmış olan Twilight (Alacakaranlık) serisi hiç de bitecek gibi görünmüyor. Bir milyon adetlik satışın açıklanmasının ardından ünlü yazar Stephenie Meyer, yeni kitaplar yazmak istediğini de söyledi.

Serinin son çıkan kitabı Midnight Sun uzun zamandır bekleniyordu. Bu kitapta olaylar Bella Swan yerine Edward Cullen’ın ağzından anlatılıyordu. Kitabın, bir milyon adetlik satışla USA Today’in en çok satanlar listesinde ilk sıraya oturduğu açıklandı. Bu satış adedi ön sipariş, basılı, e-kitap ve sesli kitap olmak üzere tüm formatların toplamını ifade ediyor. Little, Brown Books for Young Readers yetkililerinden yayıncı Megan Tingley konuyla alakalı olarak şunları söyledi:
“İnsanları Alacakaranlık Evreni’ne geri çağırarak Stephenie ve onu on beş yıldır destekleyen hayran kitlesiyle bu harika başarıyı kutladığımız için çok heyecanlıyız. Satış istatistiklerinin yanı sıra, okurun son romanı çok sevdiğini duymak da müthiş bir duygu. Okurların “Beklemeye kesinlikle değdi!” deyişi kulaklarımda çınlıyor gibi.”
Twilight: Midnight Sun - Stephenie Meyer

Mayısta yeni kitabın çıkacağı açıklandığında yazar, serinin bu halkasının önceki kitaplara göre daha “karanlık ve umutsuz” olacağı sözünü USA Today’e verdiği bir röportajda paylaşmıştı.

- Reklam -

Stephenie Meyer: “Twilight için yeni bir şeyler denemek istiyorum”

Yazar, hayranların gözünde oturmuş ve kalıplaşmış olaylara ve diyaloglara sahip bir kurguyu yeniden yazmanın pek de kolay olmayacağını düşündüğünü de belirtmişti.
“Tabiri caizse bu, demir parmaklıkların ardında olmak gibi bir şeydi. Bu dördüncü kitabı yazmanın en heyecanlı taraflarından biri, Edward ve Bella’nın ayrı olmasıydı. Bu yüzden istediğimi yazmakta özgürdüm.”

“Yazmak istediğim iki kitap daha var. Ana hatlarını belirledim ve bir bölümünü yazdım. Yani bu hikâye gelecek. Şimdilik bunu yapmaya hazır değilim. Yeni bir şeyler denemek istiyorum. Bana göre yazmanın en büyük zevki yaratmaktan geliyor ve yeni mitolojisiyle yeni kuralları olan bir dünya oluşturmak istiyorum. Mitoloji tam da benim işim.”
Twilight: Midnight Sun - Stephenie Meyer

Alacakaranlık serisinin ilk dört kitabı, dört yıldan uzun bir süre boyunca en çok satanlar listesinde kalmayı başarmış ve kırk dokuz dile çevrilerek dünya çapında yüz altmış milyon satmıştı.

Alacakaranlık serisine eklenmesi planlanan iki yeni kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Serinin çıkan son kitabını okudunuz mu? Seriyle alakalı tüm düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşın.

- Reklam -

* Later: Stephen King Yeni Romanı ile Geliyor

Kaynak: Usa Today

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

skydrive uçan arabalar

Uçan Arabalar Sonunda Gerçek Oluyor: Japonya’da Hedef 2023

roki inceleme

Röki İncelemesi: İskandinav Folkloruna Büyüleyici Ziyaret