in

Yerli Bilimkurgu “Biz Diğerleriyiz” Raflarda

Yerli yazarlarımızdan Suat Başkır’ın kaleme aldığı “Biz Diğerleriyiz,” Cinius Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini aldı.

biz digerleriyiz ust
- Reklam -
- Reklam -

Cinius Yayınları’nın Çağdaş Türk Yazarları Dizisi kapsamında çıkardığı romanlara bir yenisi daha ekleniyor. Daha önce İkinci Adam Yayınları’ndan çıkan  Mekanik ve İnsanın İtirafları (Yeni Gelen Türe Mektuplar) adlı sıra dışı kitaplarını okuma şansına eriştiğimiz Suat Başkır’ın yeni bilimkurgu romanı Biz Diğerleriyiz geçtiğimiz günlerde çıkışını yaptı.

İstanbul’un bağrında geçen kitapta baş karakterimiz “Carmina” Burhan’ın dışlanmış bir bireyden dünyanın kaderini değiştiren bir kişiye dönüşmesine şahit oluyoruz. Romanın tanıtım bülteni şu şekilde:
biz digerleriyizTüm evrenin bilgi kitaplığı ve sosyal bağı olması amaçlanan dünya, üzerindeki eksik kalmış varlıkların yarattığı bilinçsizce bir kaos ile günden güne kendisini koruyan enerjisini tüketmekteydi. Kahramanımız “Carmina” Burhan, Beşiktaş iskelesinde hat motorlarında çımacılık yapan, otuz beş yaşında olmasına rağmen dört buçuk yaş zekasına sahip saf bir karakterdir.

Bir gün yolda bulduğu bir cüzdanla yaşamı değişir.

- Reklam -

“Biz Diğerleriyiz” isimli bir yeraltı grubunun işaretleri ile yol göstermesi sayesinde, kilit rol oynadığı yolculuklarının sonunda, zeka geriliği olan dışlanmış bir karakterden dünyanın kaderini değiştiren bir yeni zaman peygamberi kimliğine bürünür.

- Reklam -

Tüm bunlar yaşanırken hikayenin büyük fotoğrafına ise hipnoz seansındaki bir şizofreni hastasının doktoru ile sohbetleri ışık tutacaktır.
122 sayfadan oluşan kitap raflarda yerini aldı bile, şimdiden keyifli okumalar.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

superben ust copy

Algan Sezgintüredi’den Yeni Roman: Süperben

kirmizi piyano ust

Kırmızı Piyano: Ses’e Kulak Verecek Cesareti Olanlara