in

Suat Duman’ın Yeni Polisiyesi “Rakun” Raflarda

Polisiye edebiyatında alışılagelmişin dışında kalan romanlarıyla dikkatleri üstüne çeken Suat Duman’ın yeni kitabı “Rakun” çıktı.

rakun ust
- Reklam -
- Reklam -

Suat Duman, hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşip bir yandan mesleğini icra etmeye, diğer yandansa polisiye romanları yazmaya başladı. İlk iki kitabı “Cinayet Mevsimi” 2008 ve “Müruruzaman Cinayetleri” 2011 yıllarında yayımlandı. Yazar, bu iki politik polisiye eserinde cinayetin bir akıl oyunu değil de bir trajedi olduğuna değindi. Ayrıca alışılagelmiş güçlü dedektif profilinden uzak ve gönülsüzlük vasfıyla öne çıkan Hukuk Fakültesi öğrencisi Mehmet Cemil’i baş kahramanı yaptı. Kendisi, bu karakterinin romanlarının karakteristiğini de etkilediğini şu sözleriyle belirtti:
“Mehmet Cemil karakteri ne kadar tutuksa dil ve metaforlar da o kadar tutuktu, o ne kadar coşkuluysa dil ve metaforlar da o kadar coşkuluydu.” 221B dergisi, Sayı 1, Sayfa 20
Akabindeyse “Dünyanın Leşleri” isimli eseri 2015 yılında yayımlandı. Bu kitabıylaysa ismi dahi olmayan bir karakterin bütünüyle sokaklarda geçen hikâyesini anlattı. Hikâyede dedektif, cinayet ve zeki katil olmamasıysa ayrı bir muamma! Çıkan her yeni kitabıyla yazınsal kalitesini daha da artıran ve polisiyenin sınırlarınıysa iyice silikleştiren Suat Duman, yeni eserinde sıradan bir taksi şoförü olan Can’ı merkezine alıyor. Alakarga’nın geçtiğimiz ay Sherlock Holmes ve Kıyamet Cinayetleri  kitabıyla başlattığı Tedirgin Kitaplar dizisinin de 2. kitabı olan “Rakun”un tanıtım bülteni şöyle:
rakun suat dumanSıradan taksi şoförü Can, eline tutuşturulan bir Picasso rulosuyla evine döndüğünde başına geleceklerin farkında bile değildir. Koltuğunuza kurulun ve İstanbul’un altını üstüne getirecek bir kapışmanın hikâyesine hazırlanın. Rakun, gittikçe renklenen Suat Duman romanlarının en heyecanlı halkası…

Gündüzler tekdüzedir, ya gece?
Geceyi kimse planlayamaz.
Macera arıyorsan kendin bilirsin ama yıldız ışığına güvenilmez mesela.
Kent ışıkları hele kahve falı gibidir, ne gösterirse tersi çıkar. Tek bir uzun zamanda, aynı anda olup biter her şey, bitmezse de bitmez, alacakaranlığın olayı budur zaten.
Suat Duman’ın Alakarga Sanat Yayınları aracılığıyla çıkan ve, “Yılın en eğlenceli suç romanı!” olarak duyurulan Rakun’u ister fiziksel ister sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar!

- Reklam -
- Reklam -

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mustesna sozluk ust

Douglas Adams ve John Lloyd’tan “Müstesna Sözlük” Raflarda

sokaktan gelen sesler ust

Philip K. Dick Külliyatının Yapı Taşlarından Biri Daha Bizlerle: “Sokaktan Gelen Sesler”