in

Suçun Altın Devri: Gökcan Şahin’den Distopik Bir Gelecek Polisiyesi

Gökcan Şahin, karanlık bir İstanbul tasarısında polisiye ile distopya türlerini bir araya getiriyor. Suçun Altın Devri raflarda! | ÖN OKUMA

Suçun Altın Devri - Gökcan Şahin
- Reklam -
- Reklam -

Gökcan Şahin, yayımlanan ilk romanı Suçun Altın Devri ile okurla buluşuyor. Yazarın distopya ve polisiye türlerine giren eseri, yayın hayatına yeni başlayan Antares Yayınları etiketini taşıyor.

Ağustos ayı sona ererken yayıma başlayan Antares Yayınları, ilk üç kitabı ile yerli edebiyata güçlü bir giriş yaptı. Gökcan Şahin de yayınevinin okurlara tanıttığı isimlerden birisi oldu.

1988 doğumlu yazarı 2014 Gio Ödülleri’nde kısa öykü kategorisinde aldığı Başarı Ödülü ile hatırlıyoruz. Metal Fareler Kenti adını taşıyan öykü, daha sonra Düşlerin İzinde adlı seçkide yayımlandı. Yazar aynı zamanda 5 yazardan 5 distopya novellasının yer aldığı Yüksek Doz Gelecek kitabına Karavanlar Çağı ile katkıda bulundu. Yazar, aynı zamanda Yeryüzü Müzesi adlı bilimkurgu öykü derlemesinde A-T-G-C adlı öyküsü ile yer almıştı.

- Reklam -

Gökcan Şahin aynı zamanda Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi yazarları arasında yer alıyor.

2028 yılında, İstanbul’da geçen bu distopik roman medeniyetin yeni halini bir suç hikâyesi eşliğinde işliyor.

Suçun Altın Devri kitabından tadımlık bir ÖN OKUMA bölümü okumak için BURAYA eserin detaylı incelemesi için ise BURAYA tıklayabilirsiniz.

Suçun Altın Devri - Gökcan Şahin

- Reklam -

Suçun Altın Devri – Gökcan Şahin | Arka Kapak Tanıtımı

Hiçbir suçun kanıtlanamadığı, adaletin tamamen işlevsiz kaldığı bir dünyada yaşasaydık ne olurdu?

Yapay zekâ atılımıyla birlikte, “deepfake” denilen yöntemle üretilen sahte içerikler, gerçeklerinden ayırt edilemez hale geliyor. Sadece kamera kayıtları değil hiçbir parmak izi, ses kaydı veya DNA kalıntısı delil olarak sayılamıyor. Artık suçluyu suçsuzdan ayırmak imkânsız.

Sonuç ne mi? Faili meçhul cinayetlerin, yağmaların, gaspların normalleştiği, çetelerin hüküm sürdüğü şehirler… Orman kanunlarının hükmü altına girmiş, çırpınan bir medeniyet.

2028 İstanbul’unun bu ortamında Siber Suçlarla Mücadele Şubesi Başkomiseri Kubilay Arıca, kökü yıllar öncesine uzanan bir suçu çözmeye çalışıyor. Kaos devriminin fitilini kim veya kimler ateşledi, hedef neydi? Medeniyet eski haline dönebilir mi, yoksa sonsuza kadar her şey değişti mi?

Suçun Altın Devri: Distopik bir yakın gelecek polisiyesi.
Toplamda 104 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Ozancan Demirışık’a, kapak tasarımı Yunus Karaaslan’a, yayıma hazırlığı ise Serdar Yıldız’a ait.

Kitaba dair görüşlerinizi ve beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

resident evil dizisi netflix

Resident Evil Dizisi Detayları Belli Oldu: Netflix Yapımı Yolda!

Seçkide 132. Sayı: "Araf Öyküleri"

Seçkide 132. Sayı: “Araf Öyküleri”