in

Şükrü Erbaş’ı Tacizle Suçlayan Kadın Özür Diledi: “Gerçekle Hiçbir İlgisi Yok”

Şükrü Erbaş, kendisini taciz ettiğini iddia eden kadına cevabı mahkemede verdi. Fadime Öncü, yalan söylediğini kabul edip özür diledi.

Şükrü Erbaş Taciz
- Reklam -
- Reklam -

Geçen yılın son ayında yerli edebiyatta ortaya çıkan taciz ifşaları gündemimizi bir hayli kaplamıştı. Hasan Ali Toptaş ve Bora Abdo gibi yazarlar hakkında kadınların yaptığı açıklamalar yerli bir MeToo Hareketi’ne dönüşmeye başlamıştı. İşte o kaotik günlerde ismi anılan şairlerden birisi de Şükrü Erbaş olmuştu. Erbaş’ı kendisini taciz ettiğini belirterek işaret eden Fadime Öncü, Twitter hesabından bir özür paylaştı. Erbaş ise öfkesinin hiç geçmeyeceğini belirten bir açıklama yaptı.

Aralık 2020 ayı edebiyat tarihimizde karanlık bir dönemi işaret ediyor. Pek çok kadın, başta edebiyat dünyasında yaşadıkları taciz ve baskı olaylarını kamuoyu ile paylaşarak ciddi bir farkındalığın oluşmasına katkıda bulunmuştu.

Sosyal medya pek çok haklı isyanla birlikte sayısız ismi gündeme taşıdı. Ancak iş bir noktada çığırından çıktı. Gerçek isminin Fadime Öncü olduğu açıklanan Kültürsüz Ayrık Otu mahlaslı Twitter kullanıcısı, 9 Aralık 2020 tarihinde Şükrü Erbaş hakkında bazı iddialarda bulundu. Dün ise aynı Twitter hesabından bir özür yazısı paylaştı ve yalan söylediğini açıkladı.

- Reklam -

Öncü, paylaştığı Tweet dizisinde şunları ifade etti:

“Ben Twitter’daki kullanıcı adımla Fadime Öncü… 9 Aralık 2020’de Twitter hesabımdan yaptığım bir paylaşımda, onlarca kadından birisi de benim diyerek, Şükrü Erbaş tarafından evine davet edildiğimi, dolaylı olarak taciz edildiğimi yazdım. Bunun gerçekle ilgisi yoktur. Çocukluğumda yaşadığım taciz ve psikolojik sorunlar beni, insanların onuruyla oynayan çirkin, yıkıcı bir suçlama yapmaya götürmüştür. Sonradan derin pişmanlık duydum. İşlediğim suçu kabul ediyorum. Kamuoyu önünde özür diliyorum.”

Tacizle Suçlanan Şükrü Erbaş: “Öfkem Hiç Geçmeyecek”

Şair Şükrü Erbaş, bu özür hakkında Instagram hesabı üzerinden bir gönderi paylaştı. Mesajında açtığı davadan ve süreçten bahsetti. Öfkesinin ise asla dinmeyeceğini belirtti:

- Reklam -

“Benim sevgili arkadaşlarım… bir ‘özür’ metni paylaşıyorum. Twitter kullanmadığım için, Facebook sayfamı da Facebook kapattığı için çaresiz burada paylaşacağım. Bu kadın, aralık başında attığı bir tweette beni, kendisini eve çağırarak taciz etmekle suçlamıştı. Dava açmıştım. Zindana dönmüş beş ay. Yargılama sürecinin sonucu, bu ‘özür’ metni. Bildiğim şu ki öfkem hiç geçmeyecek. Bu çirkinliğe sizi muhatap ettiğim için özür dilerim.”

Şükrü Erbaş, taciz iddialarının ardından pek çok okur tarafından eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

68 yaşındaki şair, Behçet Necatigil, Dağlarca, Ahmed Arif gibi pek çok şiir ödülünün sahibi. Küçük Acılar, Aykırı Yaşamak, Yolculuk, Kül Uzun Sürer gibi eserlerin yaratıcısı.

Konu hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for atakangngor atakangngor dedi ki:

    Üstat şiirinde haklı çıktı. Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz? İşte bu yüzden öldürmeliyiz.

  2. Avatar for noronikkirbac noronikkirbac dedi ki:

    Twitter’daki linç sevdalısı sjw tayfadan haber var mı? Bir tanesinin bile çıkıp yorum yapmadığına eminim. Sıradaki linci kime atsak diye kara kara düşünüyorlardır şimdi.

  3. Avatar for erce erce dedi ki:

    Hiç kimseyi taciz etmese bile kesin birilerini taciz etmiştir… Diyerek kitlesel saldırıya devam? Yemez mi :sweat_smile::thinking:

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    “Gerçekle ilgisi yok, sonradan derin pişmanlık duydum”

    Kültürsüz Ayrık Otu’ mahlaslı hesap 14 Nisan’da yaptığı paylaşımda, “Ben Twitter’daki kullanıcı adımla Fadime Öncü… 9 Aralık 2020’de Twitter hesabımdan yaptığım bir paylaşımda, onlarca kadından birisi de benim diyerek, Şükrü Erbaş tarafından evine davet edildiğimi, dolaylı olarak taciz edildiğimi yazdım. Bunun gerçekle ilgisi yoktur. Çocukluğumda yaşadığım taciz ve psikolojik sorunlar beni, insanların onuruyla oynayan çirkin, yıkıcı bir suçlama yapmaya götürmüştür. Sonradan derin pişmanlık duydum. İşlediğim suçu kabul ediyorum. Kamuoyu önünde özür diliyorum” ifadesini kullandı.

    Şükrü Erbaş: Zindana dönmüş beş ay

    Şükrü Erbaş, özür metnini Instagram hesabından paylaşarak, “Benim sevgili arkadaşlarım… bir ‘özür’ metni paylaşıyorum. Twitter kullanmadığım için, Facebook sayfamı da Facebook kapattığı için çaresiz burada paylaşacağım. Bu kadın, aralık başında attığı bir tweette beni, kendisini eve çağırarak taciz etmekle suçlamıştı. Dava açmıştım. Zindana dönmüş beş ay. Yargılama sürecinin sonucu, bu ‘özür’ metni. Bildiğim şu ki öfkem hiç geçmeyecek. Bu çirkinliğe sizi muhatap ettiğim için özür dilerim.” değerlendirmesini yaptı.

    Gazeteci Ayşe Arman, kişisel sitesinde “Taciz ve cinsel şiddet karşısında susmayan bütün kadınları ALKIŞLIYORUM” yazısındaki “tacizci” listesinde Erbaş’ın ismini de yayımlamıştı. Erbaş sosyal medyada da söz konusu iddialar nedeniyle “linç edilmişti”.

  5. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Yazık ya. Çocukken yaşadığı sıkıntılar yüzünden birine rahat rahat iftira atıyorsa gitsin tedavi olsun.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

The Walking Dead Clementine

Yeni The Walking Dead Çizgi Romanı Clementine Karakterini Geri Getiriyor

İstanbul'un Geçmiş Günlerinde Yeme İçme - Sermet Muhtar Alus

İstanbul’un Geçmiş Günlerinde Yeme İçme: Sermet Muhtar Alus’tan Kaynak Kitap