in

Kaan Murat Yanık’ın 15. Yüzyıl Okyanuslarında Geçen Tarihi Kurgusu “Sular Üstünde Gökler Altında” Çıktı

Kaan Murat Yanık’ın yeni romanı “Sular Üstünde Gökler Altında” okurla buluşuyor. Kolomb döneminde geçen tarihi kurgu türündeki eser, Ketebe Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Sular Üstünde Gökler Altında - Kaan Murat Yanık
- Reklam -
- Reklam -

Kaan Murat Yanık imzalı Sular Üstünde Gökler Altında raflardaki yerini almaya başladı. Ketebe Yayınları tarafından yayımlanan roman, okuru 15. yüzyılın son yıllarına davet ediyor.

Ketebe Yayınları Kemal Tahir, Cengiz Aytmatov, Cahit Zarifoğlu ve Ülkü Tamer gibi klasik isimlerin yanı sıra çağdaş Türk edebiyatından da dikkat çeken yazarları çatısı altında bir araya getirmeyi sürdürüyor. Kaan Murat Yanık, tüm eserleriyle yeni yayıncısıyla buluşurken Yanık’ın yeni romanı da okurların karşısına çıkmaya başladı.

Macera ve drama ögelerinin iç içe geçtiği bir atmosferde ilerleyen Sular Üstünde Gökler Altında tarihi kurgu türünde. 1491 yılında bir Osmanlı denizcisi gencin İstanbul’dan Kırım’a uzanan deniz seferiyle başlayan eser; Kristof Kolomb’un davetiyle hikâyeyi Yeni Dünya’ya taşıyor ve okyanusları aşan bir maceraya dönüşüyor. Tarihle kurmacanın birbirine karıştığı kitap, Kolomb’u bir roman kahramanı olarak ele almasıyla da ilklere imza atıyor.

- Reklam -

Coğrafi keşifler, denizcilik tarihi, Orta Çağ tarihi, Osmanlı, Amerika’nın keşfi gibi temaları büyülü gerçekçi bir üslupla ele alan Sular Üstünde Gökler Altında; aynı zamanda kaptanlar, korsanlar, papazlar, şövalyeler, haydutlar, ressamlar, deniz kızları, kurbanlar ve yerliler gibi zengin bir karakter dünyasına sahip.

Sular Üstünde Gökler Altında – Kaan Murat Yanık | Arka Kapak Tanıtımı

Sular Üstünde Gökler Altında - Kaan Murat Yanık

Amerika, aşk ve saflık yeniden keşfedilebilir mi?

Sular Üstünde Gökler Altında, okurunu bir zaman makinesi gibi alıp 15. yüzyılın son demlerine götürüyor. Bu sürükleyici macerada rengârenk kahramanlarla birlikte İstanbul’dan Kırım’a, İspanya’ya, oradan Güney Amerika’ya ve Kazablanka’ya doğru nefes kesen bir yolculuğa çıkarken kendinizi birbirinden esrarlı olayların içinde bulacaksınız.

Hem aşk derdinden kaçmak hem de babasının hayallerini gerçekleştirerek esaslı bir kâşif olmak için yola çıkan Kalender, âlemden âleme, zamandan zamana, halden hale savrulurken kendini derin çatışmaların ortasında bulacaktır. Kader rüzgârı onu Kristof Kolomb ile buluşturacak ve bu ikili o güne kadar hiçbir denizcinin açılmaya cesaret edemediği karanlık okyanuslara yelken açacaktır. Bakir topraklar üzerinde yol alırken öte yandan da birbirlerinin karanlıklarını ve kuyularını göreceklerdir. Tam dünyayı avuçlarında tuttuklarını sanırlarken işler bambaşka bir hale evrilecek ve tabiri caizse kızılca kıyamet kopacaktır.

- Reklam -

Kaptanlar, korsanlar, papazlar, şövalyeler, haydutlar, ressamlar, deniz kızları, kurbanlar, gizemli yerliler ve daha nicesiyle dolu bu görkemli atmosfer, aynı zamanda dönemin ruhunu tüm çıplaklığıyla yansıtan şehirler, yapılar, şarkılar, kitaplar, haritalar, diller ve katmanlı psikoportrelerle baş döndürüyor.

Son dönem Türk romanının dikkat çeken isimlerinden Kaan Murat Yanık, mitlerle bezediği büyülü gerçekçi olayların bir karnaval havası yarattığı romanında, okurunu masmavi okyanuslarda, kakao ve vanilya kokularının yükseldiği yemyeşil ormanlarda, ışıltılı kurbağaların zıpladığı düşlerde ve Doğu ile Batı’nın dikenli sınırlarında dolaşmaya, bu efsunlu serüvene katılmaya davet ediyor.

“Umut etmeye ve masalların içinde kaybolmaya ihtiyacımız var. Hayat karşısında başka türlü direnemeyiz.”

Toplamda 352 sayfadan oluşan Sular Üstünde Gökler Altında, Mart 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Romanın editörlüğünü Beyza Ceran, düzeltisini Selman Çelik ve Semanur Öztürk gerçekleştirdi. Eserin kapak tasarımı ise Harun Tan imzasını taşıyor.

YouTube video

Kaan Murat Yanık Kimdir?

1988 yılında doğan Kaan Murat Yanık, üniversite eğitimini İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde, yüksek lisansını ise Fatih Sultan Mehmet Üniversitesinde Klasik Türk Edebiyatı anabilim dalında tamamladı. Editörlük yapan, roman sanatı üzerine atölyeler düzenleyen Yanık; aynı zamanda televizyonda da çeşitli kültür-sanat programları hazırladı. 2015 yılında Butimar isimli romanıyla ESKADER tarafından verilen yılın en iyi romanı ödülüne değer bulundu. 2017 senesinde Uzakların Şarkısı, 2020 yılında Dünyasızlar yayımlandı. Dünyasızlar aynı zamanda 2020 İ. E. F Türkiye Yazarlar Birliği roman ödülünü de kazandı.

Kaan Murat Yanık eserleri ve yazarın son kitabı Sular Üstünde Gökler Altında hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Prenscukas Prenscukas dedi ki:

    Konusu ilgi çekici kalem de güzelse okunur. Ancak ismi bana Centilmen Piç 2. Kitap olan Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler’i anımsattı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Quentin Tarantino Son Filmi The Movie Critic

Quentin Tarantino Yönetmenliğe Veda Etmeden Önceki Son Filmi için Çalışmalara Başladı

Tintin Reporter: Cigars of the Pharaoh

Dünyaca Ünlü Çizgi Karakter Tenten’in Maceraları Oyun Oluyor