in

Sunay Akın, Cumhuriyet’in İlk Aydınlarını Anlattı

Sunay Akın son kitabıyla raflardaki yerini alıyor. Aslanlı Yol, Cumhuriyet’in ilk aydınları hakkında bilinmeyen hikâyeleri bir araya getiriyor.

Sunay Akın
- Reklam -
- Reklam -

Yazar, gazeteci, araştırmacı, oyuncu ve şair. Sunay Akın için yapılabilecek pek çok tanım var. 1962 doğumlu sanatçı, 80’li yıllardan beri kültür sanat dünyamız adına önemli işlere imza atıyor.

1987’de Halil Kocagöz Şiir Ödülü’nü, 1990’da Orhon Murat Arıburnu Şiir Ödülü’nü alan Akın, aralarında sayıca şiir kitaplarının ağırlıkta bulunduğu pek çok esere imza attı.

2005 senesinde kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucularından olan Akın, son dönemlerde Kalede 1 Başına, Hayal Kahramanları, Geyikli Park, Bir Çift Ayakkabı ve Çorap Kaçığı gibi kitaplarla gündeme geldi.

- Reklam -

Sunay Akın İmzalı Aslanlı Yol Kitabı Çıktı

Cumhuriyet pek çok aydın yetiştirdi ama bazıları ilkti. İşte Sunay Akın, merceğini bu sefer o ilklerin üzerine doğrultuyor. Aslanlı Yol adını taşıyan eser raflardaki yerini almaya başladı.

İstanbul’un göbeğindeki Taksim Meydanı’nın sembol anıtlarından Cumhuriyet Anıtı için Roma’ya gönderilen Sabiha Ziya, Hasan Ali Yücel, Altan Erbulak, Atatürk’ün kütüphanesinden sorumlu olan Nuri Ulusu, ülkemizin ilk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale, Çalıkuşu… Kitap bu ve benzeri pek çok aydının hikâyesini içeriyor.

- Reklam -

Cumhuriyet’in gençlik yıllarında, aydınlanma tarihimizi şekillendirmiş isimlerin gözden uzakta kalmış hikâyeleri, Sunay Akın tarafından naklediliyor. Kültür tarihimizdeki önemli eksiklikler, Aslanlı Yol ile bir nebze olsun kapatılmaya çalışılıyor.

Sunay Akın’ın son zamanlardaki eserlerini İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle okuyorduk. Ancak Aslanlı Yol kitabı, KaraKarga Yayınları altında okurlarla buluştu.

103 sayfalık Aslanlı Yol, Ekim 2019 itibarıyla kitapçılardaki yerini aldı.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzay

3D Yazıcıların Ürettiği Roket Uçuşa Hazırlanıyor

Jason Momoa

Jason Momoa, Drogo’nun Ölümü Hakkında Konuştu