in ,

Sürücü Koltuğu – Muriel Spark | Haftanın Kitabı #218

Haftanın Kitabı köşesinde bu hafta, Britanya’nın en etkili yazarları listesine de giren Muriel Spark’ın “Sürücü Koltuğu” kitabı var.

Sürücü Koltuğu - Muriel Spark | Haftanın Kitabı #218
- Reklam -
- Reklam -

Sürücü Koltuğu | Künye

Yazar: Muriel Spark
Çeviri: Nihal Yeğinobalı
Yayınevi: Siren Yayınları
Orijinal Adı: Driver’s Seat
Sayfa sayısı: 96
Çıkış Tarihi: Ekim 2021


Sürücü Koltuğu – Muriel Spark | Arka Kapak Tanıtımı

Ölmeden Önce Okumanız Gereken 1001 Kitaptan Biri

- Reklam -

Zamanının ötesinde bir yazardan zamanı parçalayan bir klasik: Sürücü Koltuğu. Muriel Spark, okuru üzerinde şok etkisi yaratan bu romanı anlatıda sıçrayışlarla kurguluyor; olaylar, polisiyeden romansa, gerilimden travmaya ve ölüm arzusuna uzanarak gelişiyor. Tek yönlü bir biletle seyahate çıkan bir kadın, kendi çizdiği kadere doğru son sürat ilerliyor ve direksiyon başında kim olursa olsun, bütün yollar aynı yere ulaşıyor. Spark’ın kalemi ince ayrıntılarda gizli savrulma anlarını olduğu gibi, olanca tuhaflığıyla betimliyor; tekniği, anlatıyı kendi mantığı uyarınca gelişen bir kâbus kadar kişisel ve karanlık bir deneyime çeviriyor.

Sürücü Koltuğu, hâkimiyetin bizde olduğu yanılgısı sayesinde yol alabildiğimiz hayatlarımızı derinden sarsmakta kararlı, sert ve müdanasız bir roman.

Muriel Spark Hakkında

Muriel Spark 1 Şubat 1918 yılında İskoçya Edinburg’da dünyaya geldi. Yazı hayatına 1950 yılında Observer’in düzenlediği bir öykü yarışmasını kazanarak başladı. İlk romanı olan Avutucular 1957 yılında yayımlandı. Muriel Spark’ın edebiyat dünyasında çığır açan tekniği ile yazdığı Bayan Jean Brodie’nin Baharı isimli romanı geniş kitlelerin beğenmesi ve olumlu edebi eleştiriler alması ile popülerlik kazandı.

- Reklam -

Yazar romanlarının yanı sıra şiir, oyun, çocuk kitapları, Mary Shelley, Emily Bronte gibi yazarların hakkında kaleme aldığı biyografiler ile de bilinmektedir. Yazın hayatı boyunca aldığı ödüller;

    • David Cohen Edebiyat ödülü
    • FNAC Prix Etranger, Saltire Ödülü
    • İngersoll T.S Eliot ödülü
    • James Tait Black ödülü
    • PEN İnternational Altın kalem ödülü

Muriel Spark aynı zamanda Booker’a iki defa aday gösterilmiştir. Çağdaş İskoç ve İngiliz edebiyatının özgün ve önemli yazarlarından biridir. 2006 yılında hayata veda etmiştir.


Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. Discovery, CNN+ Kapatıyor

Warner Bros. Discovery’nin İlk Hamlesi CNN+’ın Fişini Çekmek Oldu

gta v transfobik içerik güncellemesi

Rockstar Games, GTA V Oyunundaki Transfobik İçerikleri Kaldırdı