in

Sylvia Plath’ın Mektupları Açık Artırmaya Çıkıyor

Sylvia Plath’ın kişisel eşyaları satışa çıkıyor. Yazarın Ted Hughes’a yazdığı mektuplar, evlilik yüzüğü ve fotoğraf albümü açık artırmaya çıkmaya hazırlanıyor.

Sylvia Plath Mektupları
- Reklam -
- Reklam -

Sylvia Plath mektupları ve daha önce görülmemiş eşyaları açık artırmaya çıkmaya hazırlanıyor. Edebiyat dünyasının en önemli figürlerinden olan yazara ait fotoğraf albümü, evlilik yüzüğü ve Ted Hughes’a ait çizimler açık artırma şirketi Sotheby’s tarafından satışa sunulması bekleniyor.

Sotheby’s İngiliz edebiyatı ve tarihi el yazmaları uzmanı Dr. Gabriel Heaton parçaların Plath’ın edebi gelişiminin, mizahının ve Hughes’a olan sevgisinin birer örnekleri olduğunu ve mektupların Plath’ın hayatına dair birçok noktaya ışık tuttuğunu belirtti.

“İlişkinin başında Plath, Hughes’u derinden seviyordu. Gelecekleri ve birlikteliklerinden dolayı oldukça heyecanlıydı. Mektuplar ikisinin sahip olduğu edebi birikimi, beraber çalışıp düşündüklerini açıkça gösteriyor.“

- Reklam -

Mektuplarda ayrıca Sylvia Plath’ın Ted Hughes’u Harper Yayınları’na ait şiir yarışmasına girmesi için cesaretlendirdiği görülüyor. The Hawk in the Rain şiir kitabıyla Hughes, bu yarışmayı kazanarak adını daha fazla insana duyurdu.

Sylvia Plath Mektupları Yanı Sıra Fotoğraf Albümü ile de Dikkat Çekiyor

Bir diğer dikkat çeken parça ise yazarın fotoğraf albümü. Albümün Plath’ın ve Hughes’un seyahat fotoğraflarını ve içinde T.S. Eliot’ın da bulunduğu arkadaşları ile olan gezi fotoğraflarını içeriyor.

Ted Hughes Sylvia Plath
Sylvia Plath tarafından çizilen Ted Hughes portresi

Koleksiyonda, Hughes’un Plath’a verdiği Tarot kartları, Mısır kültürüne ait bir heykel, kabartmalı bir merdane, chopstick ve Plath’ın Hughes’a ait illüstrasyonları gibi çifte ait eşyalar da bulunuyor.

Sylvia Plath’ın sergilenen bir diğer çizimi ise kendisinin garson olduğu ve elinde baltayla müşteriye saldırdığı bir tasvir. Sylvia bu resmini “Great Faux Pas” olarak adlandırmış.

- Reklam -

Tüm fotoğraflar hediyeler ve mektuplar güzel anılar olsa da, Ted Hughes ve Sylvia Plath’ın evliliği kısa sürdü ve edebiyat dünyasında yıllarca konuşuldu. Konuşulmaya da devam ediyor. Sylvia Plath hayatı boyunca manik depresif rahatsızlığı ile boğuştu ve 1963’te intihar etti. Tüm bu olaylardan sonra Ted Hughes birçok eleştiri almıştı.

Plath üzerine çalışmalar yapan ve Red Comet isimli biyografi türünde kitabı olan Heather Clark, Plath’ın yaşam hikâyesini tekrar ele almayı planlıyor ve yazarın özel hayatına dair olan dedikodulardan ziyade çalışmalarına ve şiirine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Sylvia Plath’a ait eşyalar 9 Temmuz’da Sotheby’s tarafından açık artırmaya çıkacak.

Sylvia Plath’ın açık artırmaya çıkacak eşyaları hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Meksika Körfezi yangın okyanus

Okyanusun “Ortasında” Yangın Çıktı: Petrol Hattında Ürkütücü Kaza – İZLE

2021 Bill Finger Ödülleri Kazananları

2021 Bill Finger Ödülleri Sahiplerini Buldu