in

Sylvia Plath’ın Tarot Destesi, Mektupları ve Kişisel Eşyaları 1 Milyon Dolara Alıcı Buldu

Sylvia Plath’ın Tarot destesi, aşk mektupları ve kişisel eşyaları toplamda 1 milyon dolar karşılığında açık artırmada alıcı buldu.

Sylvia Plath tarot destesi müzayede
- Reklam -
- Reklam -

Sylvia Plath ses getiren bir açık artırmada kişisel eşyaları ile gündeme geldi. Ünlü şairin Tarot destesi, mektupları, evlilik yüzüğü ve diğer kişisel eşyaları toplamda 1 milyon dolara alıcı buldu. Koleksiyonun en pahalı parçası ise 206 bin dolarla 50 kartlık Tarot destesi oldu.

Geçen haftalarda Amerikalı şair ve yazar Sylvia Plath’a ait eşyaların açık artırmaya çıkacağını duyurmuştuk. Merakla beklenen müzayede geçen çarşamba günü gerçekleşti ve toplamda 7 haneli rakamlara ulaşıldı. Plath’ın evlilik yüzüğü, Tarot destesi ve samimi aşk mektuplarını da içeren birçok parça ilk defa gün yüzüne çıktı. Dünyaca ünlü açık artırma şirketi Sotheby’s’in Londra’daki şubesinde gerçekleştirilen müzayedede yaklaşık 50 farklı parça satışa sunuldu.

Şairin kişisel eşyaları, Plath ve eşi Ted Hughes’ın kızı Frieda Hughes tarafından satıldı. Çiftin altın alyansı yaklaşık 38 bin dolardan alıcı buldu. Plath ve Hughes’ın evlenmeden önce birbirlerine yazdıkları bir düzineden fazla aşk mektupları ve aile fotoğraf albümü de müzayedede ilgi gören parçalar arasındaydı.

- Reklam -

Sylvia Plath Eşyalarında En Yüksek Değeri Şairin Tarot Destesi Buldu

Açık artırmada boy gösteren ürünler arasında bir dizi aile tarifi, bir oklava, iki servis tepsisi ve 43 bin dolara satılan bir içki bardağı bulunuyordu.

Müzayedenin yıldızı ise şairin Tarot destesi oldu. Tam olarak 206.886 dolara satılan destede kart başına ödenen tutar 2.652 dolara karşılık geliyor.

Sylvia Plath tarot destesi müzayede

- Reklam -

Fransız yapımı destenin, Plath’ın 1960 tarihli The Hanging Man gibi birçok şiirine ilham verdiği söyleniyor. Şairin çalışmalarında sık sık yer alan okültizmin bir parçası olarak Tarot kartları müzayede öne çıkmayı bildi. Plath’ın mektuplarından yola çıkan araştırmacılar, destenin şaire 24. doğum gününde hediye olarak geldiğini öne sürüyor. 1956 yılı sonbaharında, annesi Aurelia’ya yazdığı mektupta Plath eşinin ona aldığı Tarot kartlarından bahsediyor.

Sylvia Plath çoğunlukla 1963 yılında yayımlanan Sırça Fanus (The Bell Jar) adlı yarı otobiyografik karanlık çalışması ile hatırlanıyor. 1932 yılında Boston’da doğan, Cambridge Üniversitesi için İngiltere’ye taşınan ve ömrünün önemli kısmını burada geçiren şair Ted Huhges ile 1956 yılında evlendi. Altı yıllık evlilikten sonra Huhges, eşini bir aile dostu ile aldattı. Çift 1962 yılında ayrılma kararı aldı. Bundan yedi ay sonra Plath, Londra’da iki çocuğuyla birlikte yaşadığı evde yaşamına son verdi. Plath’ın eserleri çoğunlukla şairin ölümünden sonra popüler oldu.

Siz bu koleksiyon hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mısır gemi batığı yunan

Mısır Açıklarında Hazinelerle Dolu 2.400 Yıllık Gemi Batığı Bulundu

Kuantum Uzayı - Jim Baggott | Haftanın Kitabı #183

Kuantum Uzayı – Jim Baggott | Haftanın Kitabı #183