in

Takeshi Kovacs Serisinde Sıra Üçüncü Ciltte: Dirilen Öfke

Değiştirilmiş Karbon (Altered Carbon) ile başlayan Takeshi Kovacs Üçlemesi, son kitabı “Dirilen Öfke” ile bizlerle.

dirilen ofke ust
- Reklam -
- Reklam -

Takeshi Kovacs. Doğdu ve yaşadı; yeniden doğdu ve yeniden yaşadı; ölümü uyanılan bir uyku gibi tecrübe ederek sürdürdü varlığını. Ve şimdi, tecrübe ettiği “hayatlar” boyunca içine çekildiği en büyük macera nihayete ermekte.

Yazar Richard K. Morgan’ın ana karakteriyle anılan siberpunk serisi Değiştirilmiş Karbon’la (Altered Carbon) başlayıp, Düşmüş Melek’le (Broken Angels) devam etmişti; şimdiyse Dirilen Öfke’yle (Woken Furies) tamama eriyor.

Philip K. Dick Ödülü’ne layık görülen 2002 tarihli ilk roman, 2018 tarihinde Netflix dizisi olarak karşımıza çıkmıştı. Serinin 2003 ve 2005 tarihli devam kitaplarının da yine Netflix tarafınca diziye uyarlanması gündemde. Devam kitaplarının uyarlamaları hazırlanadursun, İthaki Yayınları atiklik göstererek bir yıl içerisinde üçlemeyi bize sunmasını bildi.

- Reklam -

Serinin son romanının, önceki kitaplara dair hafif sürpriz bozanlar içerebilecek arka kapak/tanıtım yazısı şöyle:
dirilen ofkeDirilen Öfke ile birlikte Takeshi Kovacs’ın macerası nihayete eriyor!

Takeshi Kovacs eve döndü. İki kez.

- Reklam -

Quellist devrimin kazanımları kaybolmuştu. İlk Aileler, şirketler ve yakuza, Harlan Dünyası’nı iliklerine kadar sömürmenin yolunu arıyordu. Kovacs ise katledilen rüyalarının intikamını almak için geri dönmüştü. Söylentilere göre, Quellcrist Falconer da öyle…

İkinci bir isyanın söylentileri, makinelerin ele geçirdiği New Hokkaido’nun teknolojik gerilemesi ve Quell’in ölümden dönüşüne ve özgür bir dünyaya duyulan hasret karşısında bir siyasi entrika fırtınası kopmak üzereydi. Fakat isyanla karşılaşan İlk Aileler harekete geçecek ve isyanın kökünü kazımak üzere Kovacs adlı genç ve vahşi Kordiplomat’ı depodan çıkaracaklardı… kendini isyanın göbeğinde bulan daha yaşlı, yorgun ve suçlu ikinci bir Takeshi Kovasc’la beraber.

Kesin olan bir şey vardı, Takeshi Kovacs adında biri ölecekti. Sonsuza dek.”
Çevirmenliğini serinin önceki kitaplardaki gibi Aslıhan Kuzucan’ın üstlendiği roman şu anda ön siparişte. 16 Kasım 2018 tarihinden itibarense tüm fiziksel mağazalarda satışa sunulacak. Takeshi Kovacs’ın en büyük macerasının sonunu merak edenler ve siberpunk sevenler, Dirilen Öfke sizi bekliyor.

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ferit edgu alfa

Ferit Edgü Bütün Eserleriyle Alfa Yayınları’nda

halka dunya ust

Bilimkurgunun Başyapıtlarından “Halka Dünya” Tekrar Aramızda