in

Tam Bitti Derken Yepyeni Bir Drizzt Do’Urden Üçlemesi Geliyor!

Unutulmuş Diyarlar âşığı okurlar ve oyuncular, Drizzt’in hikâyesi bitmedi! R. A. Salvatore, ünlü serisini “Timeless” adlı yeni romanıyla devam ettiriyor. Üstelik yepyeni bir yayıneviyle!

timeless ra salvatore
- Reklam -
- Reklam -

Bilindiği gibi serinin ana yayıncısı çok uzun zamandır Wizard of the Coast idi. Ancak WotC artık bu seriye devam etmek istemediğinin sinyallerini çok önceden vermişti. Görünen o ki yazar R. A. Salvatore, Unutulmuş Diyarlar‘da anlatacak hâlâ bir sürü hikâyesi var! Çünkü Drizzt’in maceraları, bambaşka bir yayıneviyle yoluna devam ediyor!

Drizzt efsanesinin yaklaşık 30 yıldır sürdüğünü düşünürsek yayınevinin değişiyor olması bizler için biraz tuhaf bir durum. Ancak R. A. Salvatore yeni yayınevinden oldukça umutlu. Harper VoyagerUnutulmuş Diyarlar üçlemesini basacak şanslı yayınevi oldu. Yayınevinin editörlerinin de Salvatore‘un coşkusunu paylaştığı kesin, zira kendileri de yazarın karakterleri ile fantazi dünyasına atılmışlar.

Salvatore, Nerdist‘e yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:
“Drizzt ve çetesine elveda demeye hazır değildim. Onca yıldan sonra bile sanki ortada anlatılabilecek düzinelerce hikâye kalmış gibi hissettiriyor. Bu karakterler benim ailem oldu.”
Timeless adlı romanıyla başlayacak yeni üçleme hayranların oldukça merak ettiği bir zamana gidiyor! Elbette aşağıdaki açıklama, henüz serinin güncel kitaplarını yakalamamış okurlar için SPOILER içeriyor.Timeless Drizzt Do Urden kapak
“Yüzyıllar önce, Menzoberranzan’da, Örümcekler Şehri’nde, Drowlar Şehrin’de, Toril’in insafsız Karanlıkaltı’nın derinliklerinde, genç bir silah ustası makamının ve zayıf evinin çok üstünde bir şöhret kazanmıştı.

- Reklam -

Büyük soylular onu izledi ve özellikle bir Matron onu kendisi için almaya karar verdi. Ödülünü güvene almak için rakipleri ile masaya oturdu ancak ödülü başka biri kaptı, silah ustasından oldukça hoşnut olan biri.

Bu Zaknafein ve Jarlaxle arasındaki dostluğun ve Drizzt Do’Urden’in doğumu ile sonuçlanacak Matron Malice ve silah ustasının birlikteliğinin başlangıcıydı.

- Reklam -

Fakat tehlikeli Lolth’un hırslarının kamçısı hala üstlerinde ve yeryüzünü, yaşayanların bihaber olduğu iblisler doldurmakta. Ortaya çıkacak kaos ve savaş üçlü için büyük bir zorluk olacak.”
İthaki Yayınları uzun bir aradan sonra Unutulmuş Diyarlar serisini tekrar basmaya başlamıştı. Henüz güncel kitaplara yetişebilmiş değiller, ancak farklı bir yayınevinden çıkan bu yeni seriye de el atarlar mı; henüz bilmiyoruz!

Timeless ile başlayacak üçleme 18 Eylül 2018‘de raflarda olmak üzere, Amazon üzerinden ön siparişe açıldı bile.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for _OZ _OZ dedi ki:

    Weis & Hickman ikilisinden buna benzer bir adım bekliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

halloween haluk bilginer

Haluk Bilginer, Kült Korku Filmi Halloween’in Devam Filminde Rol Alacak!

Rus Masalları

Gerçek ‘Rus Masalları’yla Tanışmaya Hazır Olun!