in

Antik Akdeniz’de Tanrılar ve Mitlerin Peşine Düşen “Tanrıların Seyahati” Raflarda

Corinne Bonnet ve Laurent Bricault ikilisinin kaleme aldığı “Tanrıların Seyahati” kitabı okurla buluşuyor. Eser, Monografi Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Tanrıların Seyahati - Corinne Bonnet ve Laurent Bricault
- Reklam -
- Reklam -

Corinne Bonnet ve Laurent Bricault imzalı Tanrıların Seyahati raflardaki yerini alıyor. Antik Akdeniz’de Tanrılar ve Mitler alt başlığını taşıyan eseri Monografi Yayınları yayımlıyor.

Eski Akdeniz kültürünü ve mitolojisini odağına alan Tanrıların Seyahati Türkçe raflarında. Eser, Yunan tarihi profesörü Corinne Bonnet ile Fransız Mısırbilimci, epigraist ve nümismat, Toulouse-Jean Jaurès Üniversitesi’nde eskiçağ tarihi profesörü Lauren Bricault tarafından kaleme alınıyor.

Orijinal adı Quand les dieux voyagent, Cultes et mythes en mouvement dans l’espace mediterranéen antique olan eser kendi dilinde ilk defa 2017 yılında yayımlandı.

- Reklam -

Kitabın ana başlıkları şu şekilde sıralanıyor:

Melkart’ın Yolculukları, Elagabal, Marsilya’nın Kökenlerinde Artemis’in Kutsal Hatırası, Karaya Çıkma Günü: Roma’daki Kibele, Kendine Ev Arayan Bir Tanrı, “Bir Gün İştar, Gökyüzünden Ayrılıp Yeraltına İnmek İstedi”, Denizlerdeki Mısırlı Tanrıça, Mezopotamya’da Tanrı Kaçırmak!, Sicilya’dan Fenike’ye, Zincire Vurulmuş ve Hür Apollon’un Talihsizlikleri, Tanrısal “Epidemi”, Hezekiel Tevrat’ı Neden Yedi? ve Pavlus Atina’da.

Tanrıların Seyahati – Corinne Bonnet ve Laurent Bricault | Arka Kapak Tanıtımı

Tanrıların Seyahati - Corinne Bonnet ve Laurent Bricault

Bu sürükleyici kitapta, Eski Akdeniz’in -Yunanlar, Romalılar, Fenikeliler ve Kartacalılar, İbraniler ve Yahudiler, Mezopotamyalı ve Mısırlılar- seyahat eden dinleri ve onların tanrıları anlatılıyor. Seyahat eden bu tanrıların hikâyeleri, yavaş yavaş antik dinlerin anlaşılması konusundaki içsel temel sorunları da doğal bir şekilde ortaya çıkarıyor: Tanrıların isimleri, görünümleri, tercümeleri, ritüel stratejileri, metinlerin rolü, kadınların ya da yabancıların konumu, ölüm karşısındaki davranışları, güç ilişkileri, seyahat ve başkalarıyla çekişmenin riskleri…

- Reklam -

Okur; bu on iki bölümün her birinin merkezinde zorla ya da özgür devingenliğin yöntemleri ve etkilerinin yanında, birbiriyle bağlantılı bir evrende bugün halen meydana gelen kültürel aktarım sürecinin çıkardığı birçok soruyu da keşfedecek. Tanrıların Seyahati, kadim halkların tanrılarını nasıl tasavvur ettiklerini ve onların ilahi temsillerini nasıl oluşturduklarını daha iyi anlamak için eşsiz bir başlangıç.

Toplamda 288 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Fatma Danışmaz Tekin üstleniyor. Kitabın editörlüğü Seda Kutsal’a, son okuması Merve Akıncı Almaz’a ait. Eser 20 Nisan 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Tanrıların Seyahati hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yüzüklerin Efendisi Dizisi Dava

Amazon’un “Yüzüklerin Efendisi” Dizisine ‘Fikir Hırsızlığı’ İddiasıyla 250 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Twilight Dizi Alacakaranlik

Stephenie Meyer’ın Vampir Serisi “Twilight” Dizi Oluyor