in

Tayfun Pirselimoğlu’nun Yeni Kitabı Geliyor: “Çölün Öbür Tarafı”

Yönetmen, senarist ve yapımcı Tayfun Pirselimoğlu’nun yeni kitabı “Çölün Öbür Tarafı” yakında raflardaki yerini alacak.

Çölün Öbür Tarafı - Tayfun Pirselimoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Vicdan ve Ölüm isimli üçleme film serisinin, Çöl Masalları ve Şehrin Kuleleri gibi kitapların sahibi Tayfun Pirselimoğlu’nun yeni kitabı Çölün Öbür Tarafı okurlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Yazar yine lafını sakınmıyor. Gördüklerimizin serap olup olmadığına inanamadığımız, bir o kadar gerçek ve absürt olaylar dizisine tanık olmaya hazır mısınız?

Çölün Öbür Tarafı – Tayfun Pirselimoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

“…Yürüyüşlerim sırasında gözüm uzaklardaki bir noktaya takılmasa en doğrusunun artık geri dönmek olduğuna neredeyse karar vermek üzereydim… Birden uzaklarda, çok uzaklarda o buhur tabakasının ardında bir ‘şey’ görür gibi oldum. Gördüğüm, bir  tepenin üzerine dikilmiş bir kaleydi…”

Bu kitapta her an her şey olabiliyor. Gece vakti uğultular salarak ağır ağır büyüyen meymenetsiz çukurlar belirebiliyor. Hüzünlü gergedanlar  yanlış kıyılara vuruyor. Yazmadıkları kitaplar yüzünden insanlar hapse düşüyorlar. Yasaklı sözcükler, döküldükleri dudakların sahiplerine cefa  çektiriyor. Yolculuklar sonsuz çöllerde bitiyor… Tayfun Pirselimoğlu, acayipliklerle dolu tekinsiz âlemleri ve bu  âlemlerin mütemadiyen tedirginlik yaşayan sakinlerini kendine özgü  mizahi bir dille anlatıyor. Çölün Öbür Tarafı, zamandan ve mekândan  azade hikâyeler… Aşinası olduğumuzu sandığımız hayatlara dair tuhaf kesitler.

- Reklam -

“Onca zamanın sonunda varacağımız menzil, gelip dayandığımız bu çöl olabilir miydi?”

- Reklam -

İletişim Yayınları’ndan çıkacak 163 sayfalık kitap 16 Kasım’da raflardaki yerini alacak.

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Watership Tepesi / Watership Down

“Watership Tepesi” BBC ve Netflix Ortaklığında Yeniden Uyarlanıyor

doctor who 11x6j

Doctor Who 11. Sezon 6. Bölüm: Doctor ile Politik Doğruculukta Bu Hafta