in

Christopher Golden İmzalı “Teneke Adamlar” Raflarda

Hellboy, Battlestar Galactica ve Buffy romanlarıyla ünlü Christopher Golden’ın “Teneke Adamlar” adlı romanı Epsilon Yayınevi aracılığıyla çıktı.

Teneke Adamlar - Christopher Golden
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce dilimizde Jack London’ın Gizemli Yolculukları ve Kar Kokusu adlı kitaplarıyla okuma şansına eriştiğimiz Amerikalı korku, gerilim ve fantastik edebiyat yazarı Christopher Golden’ın bir kitabı daha raflardaki yerini aldı. Yurt dışında özellikle Hellboy ve Buffy romanlarıyla tanınan yazar, Battlestar Galactica, X-Men- Daredevil, Uncharted gibi eserlerin romanlarının yanı sıra Sons of Anarchy dizisini temel alan kitap serisinin ilk cildine de imza atmış bir isim olarak dikkat çekiyor. Kendisi aynı zamanda çekimleri şu sıralar devam eden yeni Hellboy filminin senaristlerinden biri.

Orijinal ismi Tin Men olan Teneke Adamlar ise geçtiğimiz günlerde Epsilon Yayınevi adıyla dilimize kazandırıldı. Ödüllü yazarın kitapta günümüzün sorunlarını yarının felaketine, Avatar ve Er Ryan’ı Kurtarmak filmlerini bir araya getirerek uyarladığını görüyoruz.

Teneke Adamlar – Christopher Golden | Arka Kapak Tanıtımı

Siyasi kargaşa, ekonomik çöküş ve çevre felaketlerinden sonra kontrolden çıkan dünya kıyamet boyutunda bir karışıklığa maruz kalmıştır. Bu yüzden, cephe hattında eşi benzeri görülmemiş bir savaş gücü gerekmektedir. Devreye Uzak Er Birlikleri girer: Dünyanın farklı noktalarındaki savaş bölgelerinde görev yapan ve aksiyondan binlerce kilometre uzaktaki insan sürücüler tarafından kontrol edilen robot askerler.

- Reklam -

Er Kelso, müfreze arkadaşlarıyla birlikte Almanya’daki bir yeraltı üssünde konuşlanan ve Suriye’nin iç savaşta harabeye dönen sokaklarında sibernetik bedenlerini ilerleten Teneke Adamlar’dan biridir. Yaralanmayan ve ölmeyen bu yeni savaşçı türü durdurulamaz bir savaş tarzına sahiptir – ta ki anarşistler Teneke Adamlar’ın ileri teknoloji avantajını bir karşı saldırıyla hedef alana kadar.

- Reklam -

Anarşistler geniş ölçekli bir elektromanyetik darbeyi devreye sokup dünyanın teknolojisine kısa devre yaptırdıklarında, Kelso ve silah arkadaşları kendilerini kapana kısılmış bulurlar – zihinleri robot bedenlerine hapsolmuştur ve ilk kez hayatları tehlikeye girmiştir.

Kitabın çevirisi Kübra Tekneci’ye ait, editör koltuğundaysa Eren Abaka var. Teneke Adamlar tüm sanal ve fiziki mağazalardaki yerini aldı bile! Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İyi de bu kitap zaten daha önce basılmamış mıydı? Sanki ilk baskı gibi haber yapılmış. Ben mi gözden bir şey kaçırdım acaba?

  2. Avatar for Cesur53 Cesur53 dedi ki:

    Bendeki kitapta ilk baskı Eylül 2017 olarak gözüküyor. Bir hata mı oldu acaba?

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Sanırım bir hata var. Sistemle ilgili bir hata olsa gerek. Çünkü bu haber dışında başka haberler de sanki yeniymiş gibi akışa düşmüş.

  4. Avatar for Cesur53 Cesur53 dedi ki:

    Bir ara yazar ölüm haberleri üste çıkmıştı. Gene öyle bir hata sanırım.:slightly_smiling_face:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

stranger things

Netflix’ten Stranger Things Temalı Bara Gönderilen Sıra Dışı İhtarname

221B 11 ust

Yerli Polisiye Dergisi 221B’nin “Bizim Polisiye” Temalı Sayısı Çıktı