in

Terra Ignota Serisinin İlk Kitabı “Kaybolan Şimşek Gibi” Çıktı

Ada Palmer’ın kaleme aldığı ödüllü ilk romanı Terra Ignota 1: Kaybolan Şimşek Gibi, raflardaki yerini aldı.

Terra Ignota 1: Kaybolan Şimşek Gibi
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı tarihçi ve yazar Ada Palmer tarafından kaleme alınan Terra Ignota serisinin birinci kitabı Kaybolan Şimşek Gibi, Eksik Parça Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Yazdığı bu kitapla birlikte 2017 John W. Campbell En İyi Yeni Yazar Ödülü’nü kazanan Palmer, ayrıca eleştirmenler tarafından da iyi karşılandı ve Locus ve Hugo ödüllerinde de finalist oldu.

Kaybolan Şimşek Gibi, Too Like the Lightning adıyla ilk olarak Mayıs 2016 tarihinde çıkmıştı. Yazmış olduğu Terra Ignota serisinin şimdiye kadar yayınlanmış toplam 3 kitabı bulunuyor. Serinin ikinci kitabı Seven Surrenders ve üçüncü kitabı The Will to Battle, 2017 yılı içinde yayımlandı. Terra Ignota 4. kitabı Perhaps the Stars ise 2021 yılı içerisinde okurlarıyla buluşacak.

Kaybolan Şimşek Gibi – Ada Palmer | Arka Kapak

Yıl 2454

- Reklam -

Terra Ignota 1: Kaybolan Şimşek Gibiİnsanlık, hem örgütlü dinleri hem de ulus devletleri gezegenden silen acı bir çatışmanın ardından zor kazanılmış bir altın çağ yarattı. Şimdi yedi hizip veya “Kovan” birlikte dünyayı yönetiyor. Yönetimleri, yumuşak sansür, hitabete dayalı istatistiksel analiz ve teknolojik bolluktan gücünü alıyor. Ama bu kırılgan bir Ütopya – ve birisi onu kırılma noktasına doğru itmek niyetinde.

Suçlarından dolayı hüküm giymiş, yetenekleriyle fazlasıyla takdir edilen Mycroft Canner, dünyanın en güçlü figürlerinden bazılarının sözleşmeli kölesi ve sırdaşıdır. Tuhaf bir hırsızlık olayını araştırması istenir. Bu araştırmayla, Kovan’ların üç yüzyıl boyunca sürdürdüğü sakin dünya düzenini parçalayabilecek bir komplonun peşine düşer.

Ama Mycroft’un da kendi sırları var. Yedi Kovan için çok daha büyük bir tehdidi saklamaktadır. Hiçbir istatistiksel analizin kehanette bulunamayacağı beklenmedik bir unsur. Bu tehdit, hiç akla gelmeyecek şekilde Bridger adında on üç yaşında bir çocuk biçiminde ortaya çıkar.

Tanrı’yı yok eden bir dünya, mucizeler yaratabilecek bir çocukla nasıl başa çıkacak?

- Reklam -

“Şimdiye kadar hatırladığım herhangi bir ilk romandan daha karmaşık, daha akla uygun ve daha anlamlı.” – Cory Doctorow

“Bilimkurgu türünün neler yapabileceği konusunda beni yeniden heyecanlandıran türden bir bilimkurgu romanı.” – Jo Walton

630 sayfadan oluşan kitabın çevirisini Ilgın Yıldız, redaksiyonunu Z. Seçil Şimşek, editörlüğünü Kürşad Kızıltuğ, sayfa tasarımını Esranur Gelbal ve kapak tasarımını da Serkan Cenker üstlenmiş.

Esere dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* John W. Campbell Ödülü’nün İsmi Yazarın Çağ Dışı Düşünceleri Nedeniyle Değiştirildi

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Her yerden karşıma bir ‘‘seri’’ çıkıyor. Matrix’ teki gibi beynimize yükleme yapabilelim artık. Oturayım koltuğuma ve iki dakika sonra ‘‘kitap bitti’’ diyeyim. Başka zaman da ‘‘hayır manuel okumak istiyorum’’ diyebilmek istiyorum. :smiley: :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Diskdünya The Watch

Diskdünya Dizisi “The Watch”tan İlk Görseller

Mindhunter 3. Sezon

Mindhunter 3. Sezon Asla Gelmeyebilir