in

Tess Gerritsen En Son Romanıyla Raflarda

Gerilim türünde verdiği başarılı eserlerle tanınan Tess Gerritsen, en son romanı Gece Gelen ile bir kez daha Türkçedeki yerini aldı.

Tess Gerritsen
- Reklam -
- Reklam -

Gerilim edebiyatının başarılı örneklerine imza atmış Tess Gerritsen, en yeni kitabıyla Türkçedeki yerini almaya hazırlanıyor.

Çin asıllı Amerikalı yazar Gerritsen, antropoloji lisansı üstüne aldığı tıp diplomasıyla yazarlığını harmanladı. Özellikle tıbbi gerilim olarak tanımlanan türde eserler kaleme aldı. Akademik birikimini romanlarında etkileyici bir şekilde kullanmasıyla dikkat çekti.

Yazdığı Cerrah adlı romanıyla çoksatar kitaplar listelerini alt üst eden Gerritsen, kaleme aldığı on iki kitaplık Rizzoli and Isles serisiyle gerilim denince akla ilk gelen yazarlardan birisi oldu. Korku ve gerilimin usta yazarlarından Stephen King tarafından övgüyle anıldı.

- Reklam -

Gece Gelen, Orijinal Dilinden Hemen Sonra Türkçede

Tess Gerritsen’in orijinal dilinde 1 Ekim 2019’da raflara çıkan kitabı, aynı ay içinde Türkçede yer almaya hazırlanıyor. Yazarın önceki kitapları gibi, yine Doğan Kitap etiketiyle yayımlanacak romanın çıkış tarihi için 23 Ekim günü gösterildi.

Dünyada olduğu kadar, ülkemizde de geniş bir kitle tarafından tanınan ve sevilen yazarın son romanı; yine trajik bir olayı konu alıyor. Geçmişin hayaletlerinden kurtulabilmek için kiraladığı malikanede yeni kitabını yazmak isteyen Ava’nın başına gelenleri anlatan kitap; tutkuyla gerilimi bir araya getirmekten çekinmiyor.

- Reklam -

Daha önce çeşitli gerilim kitaplarının çevirmeni olarak adını gördüğümüz Mehmet Gürsel, Gece Gelen’in çevirmen koltuğunda oturuyor. Kitabın editörü ise Hülya Balcı. 296 sayfalık roman önümüzdeki hafta içi raflarda olacak.

Rizzoli & Isles serisi dışında Hasat, Gece Nöbeti, Ateşin Şarkısı gibi pek çok bağımsız gerilim kitabı da olan yazar RITA Ödülü’nün de sahibi.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Station Eleven

HBO Dizisi Station Eleven’da Kadro Netleşiyor

Ghostbusters Bill Murray

Ghostbusters 2020’nin Çekimleri Tamamlandı