in

J.K. Rowling’in Yeni Çocuk Romanı “The Christmas Pig” Tüm Dünyada Eş Zamanlı Olarak Yayımlanacak

J.K. Rowling’in Harry Potter’dan bu yana ilk çocuk romanı olma özelliğini taşıyan The Christmas Pig, tüm dünyada eş zamanlı olarak Ekim 2021’de çıkacak.

The Christmas Pig - J.K. Rowling Noel Domuzu
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter serisinin dünyaca ünlü yazarı J.K. Rowling, yeni çocuk romanı The Christmas Pig ile gelmeye hazırlanıyor. Kitap, dünyanın dört bir yanındaki yayıncılar tarafından yirmiden fazla dilde eş zamanlı olarak yayımlanacak.

Dilimizde Noel Domuzu anlamına gelen The Christmas Pig, eş zamanlı olarak 12 Ekim 2021 Salı günü Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda, İrlanda ve Hindistan’da Hachette Children’s Group tarafından, ABD ve Kanada’da ise Scholastic tarafından basılacak. Kitap ülkemizde diğer birçok Rowling eserinde olduğu gibi Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayınlanacak. Ayrıca farklı yayıncılar tarafından yirmiden fazla farklı dilde ve sesli kitap şeklinde yayınlanacak. Audible tarafından hazırlanan İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca ve İtalyanca sesli kitaplar ile henüz çıkmadan küresel bir yayın haline gelmiş durumda.

The Christmas Pig, bir çocuğun en değerli oyuncağına olan sevgisini ve onu bulmak için ne kadar ileri gideceğini anlatan bir macera şeklinde tanımlanıyor. Yeni macera tıpkı Ickabog gibi Harry Potter evreniyle herhangi bir ilişkisi olmayan bağımsız bir hikâye. Ayrıca yeni kitabın 8 yaşından büyük çocuklar için uygun olduğu belirtiliyor.

- Reklam -

“Tüm ailenin aşık olacağı bir hikâye,” cümlesi ile tanıtılan Noel Domuzu’nun tanıtım yazısı ise şöyle:

The Christmas Pig – J.K. Rowling | Arka Kapak Yazısı

The Christmas Pig - J.K. Rowling

Jack çocukluk oyuncağı Dur Pig’i çok sever. DP, Jack’in iyi gününde de kötü gününde de hep yanında olmuştur. Ta ki bir Noel arifesinde korkunç bir şey olana ve DP kaybolana dek. Ancak Noel arifesi mucizelerin ve imkânsız hayallerin gerçekleştiği, her şeyin canlanabildiği bir gecedir, oyuncakların bile. Üstelik Jack’in yeni oyuncağının –DP’nin yerine alınan gıcık Christmas Pig’in– cüretkar bir planı vardır. Hep birlikte Jack’in en yakın arkadaşını kurtarmak için sihirli bir yolculuğa çıkacaklardır…

Hachette Children’s Group Kıdemli Grup Yayıncısı Ruth Alltimes, yeni çocuk romanını şu cümle ile tanıtıyor:

“Bu Noel ve sonsuza dek dünyanın dört bir yanındaki çocukların ve ailelerin kalbine giden yolu bulmak için tasarlanmış hikâyenin ışıltılı bir hazinesi.”

- Reklam -

Scholastic Trade Başkanı Ellie Berger ise The Christmas Pig’i hem çocuklar hem de aileler için bir hediye şeklinde değerlendiriyor.

“Hem çocuklar hem de aileler için bir hediye. Sevginin kalıcı gücü hakkındaki bu hikâye, hem bir tatil geleneği hem de yılın herhangi bir gününde tadına varılacak klasik bir masal şeklinde okunabilir.”

Noel Domuzu J.K. Rowling’in Harry Potter’dan bu yana ilk çocuk romanı olma özelliğini taşıyor. Kitap, geçen yıl yayınlanan peri masalı Ickabog ile birlikte Rowling’in bir kez daha çocukların dünyasına dönüşünü gösteriyor.

J.K. Rowling’in yeni kitabının konusu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: SyFy

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mads mikkelsen indiana jones 5

Mads Mikkelsen, Indiana Jones 5’ta Başroller Arasına Katıldı

Aquaman 2 Game Of Thrones Pilou Asbaek

Aquaman 2 Filmine Game of Thrones Takviyesi: Euron Greyjoy’u Canlandıran Pilou Asbaek Kadroda