in

Fantastik Dünyaların İkonik Karakteri Drizzt’in İç Sesi Kendi Kitabına Kavuşuyor: “The Dao of Drizzt”

The Dao of Drizzt kitabı okurla buluşuyor. R.A. Salvatore’un Unutulmuş Diyarlar serisinde yer alan ikonik karakterinin iç dünyasını anlatan metinler bir araya geliyor.

The Dao of Drizzt -ra salvatore
- Reklam -
- Reklam -

The Dao of Drizzt kitabı ön siparişe sunuldu. Unutulmuş Diyarlar serisinin en ünlü karakterleri arasında yer alan Drizzt Do’Urden yeni bir eserle okurların karşısına çıkıyor.

Unutulmuş Diyarlar (Forgotten Realms) evreni ilk olarak Zindanlar ve Ejderhalar (Dungeons & Dragons) adlı masaüstü oyunu için Ed Greenwood tarafından yaratılmıştı. R.A. Salvatore’un edebiyat dünyasında; Baldur’s Gate ve Neverwinter Nights’ın ise oyun dünyasında adından başarıyla söz ettirmesi, evreni kısa süre içerisinde bir marka hâline getirmeyi başarmıştı.

Unutulmuş Diyarlar’ın en popüler karakteri ise her zaman Kara Elf Drizzt Do’Urden oldu. R.A. Salvatore’un 30 kitabı aşkın süredir kaleme aldığı macerada, karakterin iç dünyasının anlatıldığı günlük tadındaki metinler The Dao of Drizzt adlı eserde bir araya getirildi.

- Reklam -

Harper Voyage tarafından satışa sunulmaya hazırlanan eserin ön sözünü ise Evan Winter kaleme aldı.

The Dao of Drizzt Kitabı Karakterin İç Sesine Işık Tutuyor

The Dao of Drizzt -ra salvatore

Eser, 9 Ağustos 2022’de yayımlanacak yeni Drizzt macerası Glacier’s Edge: A Novel dahil olmak üzere bugüne kadarki 32 Drizzt kitabında, karakterin giriştiği iç hesaplaşmaları tek ciltte topluyor.

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

30 yılı aşkın bir süredir Drizzt Do’Urden fantazi edebiyatının en önemli isimlerinden birisi oldu. Romanları boyunca Drizzt yaşam ve aşk, iyi ve kötü ile ilgili, aile olmanın ne büyük bir neşe (ve zorluk) olduğuyla ilgili çeşitli fikirlerini yazdı. Ancak Drizzt’in felsefesi ve bilgeliği ilk defa muhteşem bir şekilde hazırlanmış kapsamlı bir ciltle -ve çok satan fantazi yazarı Evan Winter’ın tanıtım yazısı ile tamamlanarak- hayranlarının ve kendisini tanımak isteyenlerin karşısına çıkıyor.

Menzoberranzan’ın kaosunun içinde büyürken genç bir drow elfi hizmet etmesi gereken gelenekler ve vicdanının itirazları arasında kaldı ve bu çekişmeye bir anlam kazandırmayı arzuladı. Tanık olduğu adaletsizlikleri ortaya çıkarmak ve yüreğinin yönlendirdiği doğru yola ulaşmak adına, Drizzt Do’Urden bir şeyler yapmaktan çekinmedi.

- Reklam -

Kaleme aldığı bu yazılar kendi kurtuluşunda önemli bir yere sahip. Kendisi için çok fazla anlam ifade etmeyen dünyaya bir anlam katabilme çabalarının bir eseri. Yazılarının, meditasyonlarının, kararlılığının gücü, başkalarının onurlu fakat aptalca ama yine de imkânsız bulduğu kararları alırken kendisini ileriye taşıyor.

Ancak Drizzt’e göre kararları doğru ve gerçek, dolayısıyla gidilecek başka bir yol yok.

Dolayısıyla bu yazılar sosyal beklentilerin ve yerleşik gücün karşısında, idealist birisinin kalbindeki doğruyu seçebilme cesaretini anlatıyor. Geleneğin ve gerçeğin arasındaki mücadeleyi gözler önüne seriyor. Bu yazılar Drizzt’in kendisini anlamak için ortaya koyduğu yazılar. Ancak evrensel gerçek alemler arasında okuyucuları sayesinde yankılanacak.

The Dao of Drizzt 22 Eylül 2022 tarihinde orijinal dilinde yayımlanacak. Eserin Türkçede çıkıp çıkmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Drizzt Do’Urden hakkındaki bu kitaba dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Harper Collins

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    İthaki hâlâ bitiriyor hâlâ bitiriyor…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ketebe kült dizisi kitapları

Edebiyat Tarihinin Kültleşmiş Eserleri “Ketebe Kült” Dizisinde Buluşuyor

google translate kitap çeviri

Google Translate Yardımıyla Bilmediği Dilden Kitap Çeviren Tercüman Edebiyat Dünyasını İkiye Böldü