in

The Expanse Serisinin Yeni Kitabı Duyuruldu

The Expanse (Enginlik) serisinin yeni kitabı Auberon ve dizinin dördüncü sezonu nihayet duyuruldu. Dizi ve yeni kitap aralık ayında geliyor.

The Expanse
- Reklam -
- Reklam -

The Expanse (Enginlik) serisinin hem yeni kitabı hem de dizinin dördüncü sezonu aralık ayında yayınlanacak.

Dokuz roman olarak planlanan The Expanse’in Auberon isimli yeni kitabı, yedinci ve sekizinci kitaplar arasında geçiyor ve Persepolis Rising’ten sonrasını anlatıyor.

Serinin sekizinci kitabı Tiamath’s Wrath ise mart ayının başında yayınlanmıştı. Bu yüzden dokuzuncu ve sonuncu kitabı birkaç yıl daha bekleyeceğiz gibi gözüküyor. Serinin şimdiye dek ilk üç kitabı da İthaki Yayınları tarafından Türkçeye çevrildi. (Leviathan Uyanıyor, Caliban’ın Savaşı, Abaddon Geçidi)

- Reklam -

Seriyi beraber yazan Daniel Abraham ve Ty Franck, James S.A. Corey mahlasını kullanıyorlar ve şimdiye dek Expanse ile ilgili pek çok kısa öykü ve kısa roman (novella) yayınladılar. Kısa öyküler genelde e-kitap olarak yayınlandı. Böylelikle The Expanse evrenini ve buradaki karakterleri daha çok ön plana çıkardılar.

The Expanse romanlarının arasındaki boşlukları tamamlayan The Butcher of Anderson Station, Gods of Risk, The Churn, The Vital Abyss ve Strange Dogs gibi kısa romanlar genelde 75 veya daha az sayfadan oluşuyor. Drive ve The Last Flight of the Cassandra gibi kısa öyküler ise 10 sayfadan daha kısa.

- Reklam -

The Expanse Dizisinin 4. Sezonu da Aralık Ayında Yayınlanıyor

Serinin yayınevi Orbit Books, Auberon’un insanlığın erişebildiği ilk ve en önemli koloni dünyasından biri olduğunu ve yeni kitapta burada hak iddia eden bir grubun işgal için geldiğini belirtiyor. Ayrıca, Başkan Rittenaur’un, İmparatorluk’un gücü ve zenginliğini güvence altına almak, ileri karakol mevkilerine medeniyet ve düzen getirmek için ortaya çıktığını da ekliyor. Kendine ait bir tarihi ve kültürü olan Auberon’da bir de farklı planları olan Erich adında suçlu bir elebaşı bulunuyor. Şiddet, hilekârlık ve yozlaşmanın olduğu bu dünyada ise Rittenaur’un karşılaşacağı tehlike sevgi oluyor.

Yeni kitap ile beraber, dizinin beklenen yeni sezonunun tüm bölümleri 13 Aralık’ta Amazon Prime’da yayınlanacak. Pek çok eleştiri gelse de Syfy, The Expanse dizisini Mayıs 2018’de iptal etmişti. Ancak hayranlar imza kampanyası ile yeni sezon için Amazon ile anlaşma yapılmasını sağladı.

New York Comic-Con’da fragmanını izlediğimiz dizinin yeni sezonu, serinin dördüncü kitabı Cibola Burn hakkında olacak. Yeni karakterler ve maceraların yer alacağı sezonda, Rocinante ekibinin bulunan yeni portallar aracılığıyla yeni dünyalar keşfedeceğini de izleyeceğiz.

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Antik

Lazer Teknolojisiyle İskoçya’da Antik Bölgeler Bulundu

Neil Patrick Harris

Neil Patrick Harris, Matrix 4 Kadrosunda!