in

Netflix Filmi The Power of the Dog’a İlham Veren “Köpeğin Pençesi” Kitabı Türkçede

The Power of the Dog filmine kaynaklık eden Thomas Savage imzalı “Köpeğin Pençesi” kitabı raflardaki yerini alıyor.

Köpeğin Pençesi (The Power of the Dog) - Thomas Savage
- Reklam -

Thomas Savage imzasını taşıyan Köpeğin Pençesi romanı Türkçe raflarındaki yerini aldı. Eser dilimize Düşbaz Kitaplar tarafından kazandırıldı. Bu yıl yayınlanan Netflix filmi “The Power of the Dog”a ilham veren eser Türkçedeki yerini alıyor.

Jane Campion tarafından filme uyarlanan yapımın oyuncu kadrosunda Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst ve Jesse Plemons gibi isimler yer alıyor. Festival yolculuğu ve şimdiden aldığı adaylıklarla 2021’in konuşulan yapımlarından olmayı başaran filmin kaynak kitabı artık Türkçede.

Çağdaş Amerikan edebiyatının önemli yazarlarından olan Thomas Savage, çoğunlukla Vahşi Batı (Western) temalı kitaplarla tanınıyor. 1915’te dünyaya gelen yazar, 2003 yılında hayatını kaybetmişti.

- Reklam -

Filme de uyarlanan The Power of the Dog kitabı ise ilk olarak 1967 yılında yayımlandı. Köpeğin pençesi, 1920’li yılların Amerika’sında geçen bir aile dramını konu alıyor.

Köpeğin Pençesi (The Power of the Dog) – Thomas Savage | Arka Kapak Tanıtımı

Köpeğin Pençesi (The Power of the Dog) - Thomas Savage

“İki kardeş, iki ortak. Gerçekten de öyleydiler. Hatta ortaktan daha fazlası, kardeşten de öteydiler.”

1920’lerin Montana’sında geçen bu sürükleyici aile dramı, vadideki en büyük çiftliğin sahibi iki erkek kardeşin hikâyesini anlatıyor. Çiftliğe gelmeleriyle birlikte –zaten olmayan– huzuru bozan bir kadın ve bir delikanlının, bir anne ve oğlunun sarsıcı hikâyesi… Roman, Thomas Savage’ın ilk kelimesinden son kelimesine kadar okuru esir alan sesi, karakterlerin tutkusu ve zalimliğiyle sarmalanıyor.

Köpeğin Pençesi, Amerikan edebiyatının en güçlü ve özgün kalemlerinden, güç teması etrafında şekillenen aile içi zorbalığa, acımasız maskulenliğe, ırkların üstünlüğüne, baskın olanın hegemonyasına, makineleşme ile doğanın mücadelesine karşı çarpıcı bir meydan okuma…

- Reklam -

Köpeğin Pençesi Hakkında Ne Dediler?

“Bay Savage’ın tonu muazzam… Edebiyat piyasasında bir adaletten bahsedebilseydik Thomas Savage’ın onlarca romanından özellikle bu ya da herhangi biri son 30 yılın çoksatan listelerinden düşmezdi… Savage, daha fazla okur tarafından keşfedilmeyi sonuna kadar hak ediyor.” – Valerie Sayers, New York Times Book Review

“Thomas Savage’ın sesi her daim keyif veriyor… Adeta Conrad, Ford ve aynı yüzyılın erken dönemlerindeki diğer önemli hikâye anlatıcıları gibi yazıyor… Köpeğin Pençesi modern Batı’ya dair okuduğum en iyi kitap.” – William H. Pritchard, Hudson Review

“Thomas Savage nasıl hikâye anlatacağını, neyi dışarıda bırakacağını, nerede sürpriz yapacağını biliyor. Sizin her şeyi görmenizi, koklamanızı, işitmenizi ve tatmanızı mümkün kılıyor.” – Dennis Murphy, Tulsa Daily World

“Güçlü bir hikâye anlatıcısı… Savage’ın kitapları daha fazla okunmayı hak ediyor.” – Roger Sale, New York Review of Books

Toplamda 464 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Şaziye Çıkrıkcı üstleniyor. Kitap geçen haftalarda raflardaki yerini almaya başladı.

Thomas SavageKöpeğin Pençesi eseri ve film uyarlaması hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

salvador dali yaratıcılık uyku tekniği - thomas edison

Salvador Dali ve Thomas Edison’ın “Yaratıcılık Sırrı” Çözüldü: Cevap Bir Uyku Tekniğinde Saklı

matrix testi quiz

Matrix Testi: Kült Bilimkurgu Üçlemesine Dair Neler Biliyorsunuz?