in , ,

The Sandman Sesli Kitap Fragmanı: Neil Gaiman’ın Kült Serisi Ünlü İsimlerce Seslendiriliyor

The Sandman şimdi de sesli kitap serisine uyarlanıyor. Amazon Audible özel yapımı olarak karşımıza çıkacak eserin seslendirme kadrosu göz alıyor.

sandman sesli
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman’ın 1988 ile 1996 yılları arasında yayınlanan The Sandman grafik romanları şimdi de özel bir sesli kitap dizisine uyarlanıyor. Yapım Gaiman’ın katkılarıyla hazırlanırken Dirk Maggs tarafından uyarlandı ve yönetildi. Ses dizisinin ilk fragmanı hayallerinin rolünü oynadığını belirten James McAvoy’u Morpheus olarak duyma şansını hayranlara sunuyor. Audible platformu için üretilen yapım 15 Temmuz’da çıkacak.

Audible şimdiye kadar bir sesli kitap uygulamasıydı. Amazon projesi olan şirket The Sandman’le birlikte orijinal yayıncılığa da ilk adımını atmış olacak. Üstelik bu oldukça büyük bir adım.

Audible tarafından yayınlanan tanıtım şu şekilde:

- Reklam -

“Kötü niyetli bir Kült tarafından kendi diyarlarından bizim dünyamıza hapsedilen The Sandman, diğer adıyla Morpheus; rüyaların, hikâyelerin ve hayal gücünün ölümsüz kralı, uzun yıllar sonrasında kaçmıştır. Özgürlüğünü kazanan Morpheus şimdi gücünü toparlayıp yokluğunda zayıflayan hükümranlığını yeniden kurabilmek için ihtiyacı olan üç “araçı” aramaya başlayacak. Çok kollu hikayede ilerledikçe Sandman’in Cehennem’e inip Lucifer’la karşılaşmasına, kendi diyarından kaçan kabusları kovalamasına, DC Comics karakterleriyle yolunun kesişmesine, Antik Yunan mitlerinden ve gerçek dünyadan karakterlerle yaşadığı maceraları dinleyeceksiniz. Gotham Tımarhanesi’nin sakinleri, Doctor Destiny, Calliope ilham perisi, William Shakespeare ve üç Kader cadısı yol boyunca Sandman’in karşısına çıkacakların sadece bir kısmı.”

Uyarlamada uygulayıcı yapımcılık görevini de üstlenen Gaiman eserin anlatıcılığını da yapacak. James McAvoy’un Morpheus’uyla birlikte Arthur Darvill’i William Shakespeare, Taron Egerton’ı John Constantine, Andy Serkis’i Matthew the Rawen, bir diğer Gaiman uyarlaması olan Good Omens’ten tanıyabileceğiniz Michael Sheen’i Lucifer rolleriyle dinleyeceğiz.

HBO Sandman Dizisi

Geçmiş çalışmaları arasında Galaksinin Otostopçu Rehberi’nin radyo uyarlaması olan Dirk Maggs seride hem yapımcılık, hem senaristlik hem de yönetmenlik koltuğuna oturdu. Kitap uyarlamasının müzikleri Harry Potter ve Melez Prens filminde de notalarını dinlediğimiz ödüllü müzisyen James Hannigan tarafından hazırlandı.

- Reklam -

Sandman Ayrıca Netflix Dizisi Olarak da Ekranlara Gelecek

Neil Gaiman son yıllarda dizi uyarlamalarıyla sık sık karşılaştığımız bir isim. Geçen senelerde yayınlanan American Gods ve Terry Pratchett’la birlikte yazdıkları Good Omens’in 2019 tarihli uyarlamasıyla birlikte The Sandman Gaiman’ın üçüncü Amazon ortaklığı olacak.

Sandman’in bir de Netflix dizisi olarak karşımıza çıkacağını hatırlatalım. Eserin kalabalık ve kompleks yapısı 20 yıldan uzun süredir görsel medyumlara uyarlanamamasının birincil sebebi olmuştu. Önümüzdeki günlerde görsel olmasa da işitsel bir The Sandman dizisinin başarılı olup olmadığını hep birlikte göreceğiz.

The Sandman | Audible Fragmanı | İZLE

YouTube video

Sesli The Sandman kitapları için heyecanlı mısınız? Geçtiğimiz yüzyılın önemli hikâye anlatım şekillerinden birisi olan bu format sizin ilginizi çekiyor mu? Kayıp Rıhtım Forum’da konuşalım.


* Neil Gaiman Hakkında Bilmediğiniz 14 Şey

Kaynak: Collider

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Psikoloji Anime Önerisi Liste

Psikolojinizde Bıraktığı İzlerle Öne Çıkan 18 Anime Önerisi

Constantine

Constantine Filmi J.J. Abrams Önderliğinde Gelebilir