in

The Witcher: Kader Kılıcı Ön Siparişte!

The Witcher serisinin ikinci kitabı Kader Kılıcı’na sadece birkaç gün sonra kavuşuyoruz!

kader kilici ust
- Reklam -
- Reklam -

Ve beklenen an geldi çattı! Geçtiğimiz aylarda size duyurduğumuz üzere, The Witcher Serisi’nin ikinci kitabı Kader Kılıcı (Sword Of Destiny) Pegasus Yayınları tarafından ön siparişe açıldı!

Sadece birkaç gün sonra, 11 Mayıs‘ta raflardaki yerini alacak olan kitap, tıpkı Son Dilek gibi yine Riviyalı Geralt’ın maceralarını alan hikâyelerden oluşuyor. Ama bu sefer daha uzunlar… ve çok daha etkileyici!

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Kader Kılıcı’nda Dandelion, Yennefer ve Yarpen Zigrin gibi karakterleri tekrar görecek olmamızın yanı sıra The Witcher 3 oyununda çok yakından tanıdığımız Ciri‘ye de kavuşuyoruz. Hatta Geralt ile Ciri’nin ilk tanışmalarına, aralarındaki bağın nasıl ve neden oluştuğuna da öyle…

- Reklam -

Kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

İngiltere içinTolkien, Amerika için George R. R. Martin neyse Doğu Avrupa içinSapkowski odur. 

- Reklam -

kader kiliciRivyalı Geralt bir Witcher’dır. Daha küçük bir çocukken seçilmiş, eğitilmiş, büyülerle donatılmış ve mutasyon geçirmiş bir canavar avcısı. Acımasız, tekinsiz, karanlık ve canavarlarla dolu bir dünyada yaşar.

Bir Witcher’ın hayatı kolay değildir. Yaptığı iş gereği boğazına kadar pisliğe batıp tüm şehri tehdit eden ölümcül canavarların peşine düşer, denizkızlarını ikna etmeye çalışır. Asıl meselenin ejderhayı öldürmek değil hazinesinin nasıl paylaşılacağı olan bir maceraya gönülsüzce katılmak, insanların mı yoksa kadim türlerin mi daha büyük canavarlar olduğuna karar vermek zorunda kalır. Sihirbazlar, prensler, canavarlar, derebeyleri,rahipler, ozanlar ve her türden canavar bu topraklarda yaşar, hayatta kalmak için savaşır, sever ve nefret eder. Hepsinin arasında ise Rivyalı Geralt tek başına yürür.

“Mieville ve Neil Gaiman gibi Sapkowski de eskiyi alıp yeniliyor… Fantastik türde taze bir açılım.”
– Foundation 

“Bu kitabı gerçekten, gerçekten çok beğendim… Sapkowski’nin dünyasındaki hiçbir karakter siyah-beyaz değil. Geralt ve canavarlar dâhil herkes grinin bir tonu.”
– The Deckled Edge 

“Dünyadan bıkmışlığı ve sayısız savaşta geliştirilmiş güçleri, Geralt’ı böylesine ilginç bir karakter yapıyor.”
– Edge 

İlk kitapta olduğu gibi çevirmen koltuğunda yine Regaip Minareci oturuyor. Editörlükse bir kez daha Kemal Küçükgedik‘e ait. 440 sayfalık kitap raflardaki yerini aldı.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

stranger things 2. sezon

Stranger Things’in 2. Sezonu Daha Karanlık ve Korkutucu Olacak

blade runner 2049

Blade Runner 2049’dan Heyecanlandıran Fragman!