in

The Witcher Serisine Yeni Bir Kitap Geliyor

Ünlü yazar Andrzej Sapkowski, The Witcher serisi için yeni bir kitap daha yazacağını açıkladı.

The Witcher Serisi Yeni Kitap Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın büyük bir bölümü gibi bizlerin de ilk olarak video oyunlarıyla tanıyıp hayranı olduğumuz, daha sonra Pegasus Yayınları aracılığıyla oyunlara kaynak olan roman ve öykülerini okuma fırsatı yakaladığımız The Witcher serisi için müjdeli bir haberimiz var.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski, 2013 yılında seriye eklediği ve Son Dilek ile Kader Kılıcı arasında yaşanan olayları anlatan Season Of Storms (Fırtınalar Mevsimi) adlı son kitabının İngilizce tercümesinin yayınlanması şerefine kamera karşısına geçti ve Orbit Books’la özel bir röportaj gerçekleştirdi. Röportajın ilk sorusuysa şuydu: Geralt’la ilgili başka bir kitap daha yazacak mısınız? Sapkowski’nin cevabı oldukça kısa ve netti: Evet.

Sapkowski The Witcher serisini tamamlanmış olarak gördüğünü ve bu yüzden serinin kronolojik olarak son kitabı olan Lady of The Lake’in ardından yaşanan hiçbir olayı anlatmayacağını, hikâyeyi devam ettirmeyeceğini ve orada yaşananların nihai son olduğunu belirtmiş.

- Reklam -

“Hayranlarıma yıllardır bunu söylüyorum ve sözüme sadık kalacağım.”

Bununla birlikte Son Dilek‘ten önce yaşananları anlatmayı da istemediğini, öncül bir kitap (prequel) yazmanın kendisine göre olmadığını eklemiş sözlerine. Bu yüzden o da farklı bir yola gitmiş ve Witcher adlı ilk öyküsünün ardından yaşanan, alternatif hikâyeler yazmaya koyulmuş. Ki Season Of Storms da tam olarak bu girişimin ilk adımını oluşturuyor. Ancak Sapkowski yeni kitabını ne zaman yazacağını bilmediğini de söylemiş.

“Temel sorun tembelliğim. Çok sıkı bir fantastik ve bilimkurgu okuruyum. Ve son yıllarda rakiplerimin veya meslektaşlarımın bir yıl içerisinde ne kadar çok kitap çıkarabildiklerini fark ettim. Onlarla rekabet etmek benim için çok zor. Eskiden bunu nasıl yapıyormuşum, bilmiyorum doğrusu.”

- Reklam -

Ünlü yazar kitap mağazalarının gün geçtikçe azalmasına da şakayla karışık bir eleştiride bulunmuş:

“Eğer insanlardan çok bunaldıysanız bir kitap dükkânına gidin. Tamamen boş olduğunu göreceksiniz ve nihayet yalnız kalabileceksiniz.”

Dilerseniz röportajın tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz. Ama patateslere dikkat…

YouTube video

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nemo Nemo dedi ki:

    Witcher evreni genişlemeye çok uygun. Öncesini anlatan kitaplar da olurdu, ancak tamamen istediği yönde hareket ediyor olması daha güzel.

  2. Avatar for Shakan Shakan dedi ki:

    Diğer witcher okullarını bolca göreceğimiz bir kitap yazar umarım. Maalesef ne oyunlarda ne de kitaplarda ( en azından ilk 4kitap için ) diğer witcherlara değinilmiyord ya da çok az değiniliyor.

    Sapkowski amcanın elinde işleyebileceği tonla malzeme var, güzel bir kitap çıkacağına inanıyorum.

  3. Avatar for Cathodic Cathodic dedi ki:

    Serinin şu an toplam kaç kitabı var acaba? Galiba ilk 4 kitap Türkçeye çevrildi.

  4. Avatar for Shakan Shakan dedi ki:

    Bildiğim kadarıyla 7 kitap var, dört tanesi Türkçe’ye çevirildi.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Vesemir’in nasıl Witcher olduğu, Kaer Morhen’in eski günleri ve Geralt’ın gençliği herhalde herkesin en çok görmek istediği şeyler :slight_smile:

    Aslında diğer okulların sadece iki tanesi kitaplarda geçiyor, Kedi ve Griffin. Onlara da sadece şöyle bir değiniliyor o kadar. O okullarda yetişmiş bir Witcher’ı hiç görmüyoruz. Oyunlarda geçen diğer okullar CDPR’ın ve hayran hikâyelerinin ürünleri.

    Evet, şimdilik 4 tanesi Türkçeye çevrildi. Toplamda 7 + 1 kitaptan oluşuyor seri. Bu yeni yazılanla birlikte 7 + 2 kitap olacak.

    1 - Son Dilek
    8 - Season Of Storms
    9 - Bu habere konu olan kitap
    2 - Kader Kılıcı
    3 - Elflerin Kanı
    4 - Nefret Çağı
    5 - Baptism Of Fire
    6 - The Tower of the Swallow
    7 - The Lady of the Lake

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Kralkatili Güncesi Hakkında Teoriler

Kralkatili Güncesi Hakkında En Çok Konuşulan Birbirinden Fantastik Teoriler

kan soyu dogruluk kilici 3 ust

Doğruluk Kılıcı Serisi Üçüncü Bölümüyle Devam Ediyor