in

Tolkien’in Saklı Kalmış Mektup, Çizim ve Taslakları Gün Yüzüne Çıktı

Tolkien imzalı yeni belgeler gün yüzüne çıktı. Tolkien Estate, Yüzüklerin Efendisi’nin yaratıcısına ait mektup, çizim, taslak, ses kaydı gibi materyalleri kamuoyu ile paylaştı.

tolkien yeni mektuplar cizimler belgeler
- Reklam -

Tolkien imzalı bazı materyaller paylaşıma sunuldu. Tolkien Estate, Orta Dünya’nın yaratıcısına ait mektup, çizim, taslak ve ses kayıtlarını halka açtı.

Tolkien Estate hayranları sevindiren bir dizi paylaşım yaptı. Ünlü yazar J.R.R. Tolkien’in bazıları daha önce görülmemiş yeni çizimleri, kitap taslakları ve mektupları resmi siteden okurların ilgisine sunuldu. Bununla birlikte sitede Tolkien’in ve oğlu Christopher Tolkien’in ses kayıtları, kaligrafileri ve çizimleri de yer alıyor.

jrr tolkien yeni mektuplar cizimler belgeler

- Reklam -

Tolkien Estate Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarının yazarı J.R.R. Tolkien’in yaşamına dair yeni materyaller paylaştı. Gün yüzüne çıkartılan materyallerde Tolkien ve oğlu Christopher Tolkien’e ait çeşitli video ve ses kayıtları da yer alıyor. Bu ses kayıtları arasında özellikle J.R.R. Tolkien’in yaptığı Gollum’un taklidi ise dikkat çekici.

Paylaşımın yapıldığı tarih ise ayrı bir önem taşıyor. Orta Dünya takviminde 26 Şubat 3019 Yüzük Kardeşliği’nin dağılıp Frodo ve Sam’in Hüküm Dağı’na olan yolculuklarının başladığı günü işaret ediyor.

tolkien yeni çizim

Paylaşılan diğer materyaller arasında ise Yüzüklerin Efendisi, Hobbit ve Silmarillion kitaplarına ait çeşitli taslaklar, çizimler, haritalar ve notlar yer alıyor. Bu çizimlerin çoğu babasının ölümü sonrası bitmemiş eserleri toparlayıp yayıma hazırlayan Christopher Tolkien’e ait. Christopher Tolkien’in özellikle Silmarillion, Bitmemiş Öyküler, Beren ve Lúthien kitaplarının basıma girmesini sağlaması Orta Dünya mitolojisi açısından oldukça önemli görülüyor.

BURADAKİ bağlantıdan ilgili paylaşımların tamamına göz atabilirsiniz.

- Reklam -

Tolkien Eserlerinden İlhamla Hazırlanan Yeni Uyarlamalar Yolda

Diğer taraftan Yüzüklerin Efendisi’nin ekran adaptasyonu ise oldukça hareketli geçiyor. Amazon’un büyük bir bütçe ile ele aldığı The Lord of the Rings: The Rings of Power yayınladığı ilk fragmanı ile dikkatleri üzerine çekmişti. Oyuncu tercihleri ve uyarlamanın aslını yansıtmadığı gerekçesi ile bazı eleştirilerin odak noktasında yer almıştı. Orta Dünya’nın ikinci çağını konu alacak yapım Galadriel ve Elrond gibi tanıdık isimleri de konu alacak. Merakla beklenen yapımın ilk bölümü, 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video ile izleyicilerle buluşacak.

the lord of the rings Galadriel

Warner Bros. ise şu sıralar Lord of the Rings: The War of the Rohirrim animasyon filmi üzerinde çalışıyor. New Line Cinema ortaklığında vizyona girecek film ana hikâyeden yaklaşık 250 sene öncesini konu alacak. Ayrıca eserin yapımcı kadrosunda Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden tanıdığımız Philippa Boyens, Richard Taylor ve Alan Lee gibi isimler yer alacak. Bununla birlikte filmin yönetmenliğini ise Blade Runner: Black Lotus animesiyle tanınan Kenji Kamiyama yapacak. The War of the Rohirrim 12 Nisan 2024’te sinemaseverlerle buluşacak.

Siz Tolkien’in yeni paylaşılan eserlerini nasıl buldunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Rahmetli Tolkien çizim alanında da iyiymiş, anladığım kadarıyla. Çizim yönünden son derece başarısız, yeteneksiz birisi olduğum için (neredeyse çöp insanı bile doğru düzgün yapamam :laughing:) güzel geldi bana :upside_down_face: :innocent:

    Uyarlamalar kısmında ise anime seven bir kişi olarak, “Lord of the Rings: The War of the Rohirrim” filmi daha iyi olacakmış gibi hissettiriyor. Umarım yanıltmazlar, Orta Dünya severleri :sweat_smile:

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Adamı tükete tükete bitiremediler. Müthiş bir birikim. Çizimleri daha çok kilise fresklerine benziyor. Belki Hıristiyanlık dinine bağlılığından.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

28. SAG Ödülleri kazananları

Ekran Oyuncuları Birliği En İyilerini Seçti: 28. SAG Ödülleri Kazananları Duyuruldu

Morbius final fragmanı

Morbius’un Final Fragmanı Yayınlandı: Jared Leto’lu Yaşayan Vampir Maceraya Hazır