in ,

Oscar Ödüllü Aktör Tom Hanks Roman Yazdı

Tom Hanks bir roman kaleme aldı. Oscar ödüllü ünlü oyuncu, film yapma sürecinin tutku dolu anlarını yeni kitabında kurguladı.

tom hanks roman kitap yeni
- Reklam -
- Reklam -

Tom Hanks imzalı yeni bir roman geliyor. Hollywood’un en ünlü aktörleri arasında yer alan sanatçı, film yapmanın çalkantılı fakat tutkulu sürecini gözler önüne serecek.

The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece adını taşıyacak kitap, bir çizgi romandan esinlenilen “büyük bütçeli, yıldız oyuncularla dolu, multi-milyon dolarlık bir süper kahraman aksiyon filmini” perdeye taşıma sürecini konu alacak. 80 yıla yayılan bir zaman dilimini içerek eser savaştan dönen bir askerin, sanata yeteneği olan genç bir çocuğun, yetenekli ve farklı düşünen bir yönetmenin, kendini beğenen popüler bir film yıldızının ve yorulmaksızın çalışan yapım asistanının tek filmde nasıl bir araya gelebileceğini anlatacak.

Oscar ödüllü oyuncu Tom Hanks kitabının tanıtımı için verdiği röportajda film yapımcılığının zorluklarını anlatmak istediğini kaydediyor:

- Reklam -

“Film çekmek uzun bir zaman dilimine yayılan oldukça zor bir iş. Süreç çok neşeli ve bir o kadar da kendinden nefret ettiğiniz anlarla dolu. Ancak bu iş benim bildiğim kadarıyla dünyadaki en iyi ve en şaşırtıcı iş.”

Daha sonrasında Hamlet’ten alıntı yapan aktör kitabın içeriğine dair şunları söylüyor:

“Umarım bu kitap büyük ekrana adım attığım zamandan bu yana şahit (ya da sebep) olduğum, bir sinema filminin “doğaya ayna tuttuğu” söylemi sırasında yaşanan “boşu boşuna verilen korkunç yargıları” ve “rastgele ölümleri” okura gösterir.”

tom hanks roman kitap kapak

Eserin yayıncısı olan Penguin Random House’tan Ailah Ahmed ise bu kitabı yayınlamanın bir yayıncı rüyasının gerçek olması gibi olduğunu söylüyor.

“Normal insanların bambaşka dünyalarda yaşadıklarına dair epik bir anlatıyı bize sunmasının yanı sıra; (Hanks’in) düşünceli, duygu dolu ve esprili dili her şeyi biraz daha mükemmel hale getiriyor.”

- Reklam -

Tom Hanks Daha Önce de Bir Öykü Kitabı Kaleme Almıştı

The Making of Another Major Motion Picture Masterpiece adlı eser, Tom Hanks imzalı ilk roman olsa da sanatçının ilk kitabı değil. Hanks, daha önce Uncommon Type: Some Stories adlı eserinde öykü türündeki çalışmalarını bir araya getirmişti. İngiltere’de ilgiyle karşılanan bu eser, yayımcısının açıklamasına göre ülke genelinde 234 bin adet satmıştı.

tom hanks roman kitap

Tom Hanks’in yeni kitabı Penguin Random House tarafından basılıyor. Kitap İngiltere ve ABD’de 9 Mayıs 2023 tarihinde raflardaki yerini alacak. Eserin Türkçeye çevrilip çevrilmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

Sinema dünyasından isimlerin edebiyat maceraları yeni değil. Geçen günlerde Woody Allen, yönetmenlik kariyerinin ardından yeni kitabına odaklandığını açıklamıştı. Quentin Tarantino da sinema dünyasının üretken yazarları arasında yer alıyor.

Siz Tom Hanks’in yeni romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni Tarzan filmi

Sony “Tarzan”ın Film Haklarını Satın Aldı: Günümüzde Geçen Yeni Bir Uyarlama Geliyor

Wolverine, Deadpool 3 Filminde Nasıl Yer Alacak? | Teori

Hugh Jackman’lı Wolverine, “Deadpool 3” ile Marvel Sinematik Evreni’ne Nasıl Dahil Olacak? | Teori