in

Topraktan Dönenler: Yeni Ray Bradbury Kitabı Raflarda

Ray Bradbury imzalı Topraktan Dönenler raflarda. Usta yazar, ruhumuzu donduran öyküleri kendine has sıcaklığıyla kaleme almaya devam ediyor.

Topraktan Dönenler - Ray Bradbury
- Reklam -
- Reklam -

Ray Bradbury imzalı Topraktan Dönenler raflardaki yerini aldı. Özellikle bilimkurgu öyküleri ile tanıdığımız yazar, fantastik ve korku türlerindeki başarısıyla da adından söz ettirmeye devam ediyor.

2012 yılında aramızdan ayrılan ve 91 yaşında bu dünyadan göçmeden önce okumamız için sayısız eser bırakan Ray Bradbury, yazdıklarıyla ilham vermeye devam ediyor. Yazar en çok Kara Dörtleme’den sayılan Fahrenheit 451 ile tanınsa da, Mars Yıllıkları, Yakma Zevki, Uğursuz Bir Şeyler Geliyor Bu Yana ve Resimli Adam gibi kitaplarıyla da bilimkurgu türüne sayısız katkıda bulundu.

Ödüllü yazarın eserleri dilimize İthaki Yayınları etiketiyle çıkmaya devam ediyor. Şimdi de orijinal adı From the Dust Returned olan ve ilk defa 2001 yılında basılan kitabı, Topraktan Dönenler adıyla Türkçe raflarındaki yerini aldı.

- Reklam -

Bram Stoker En İyi Roman ödülü ve Dünya Fantazi En İyi Roman ödülüne de aday olmayı başarmış olan kitabın tanıtım yazısı ise şu şekilde:

Topraktan Dönenler – Ray Bradbury | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Topraktan Dönenler - Ray Bradbury

“Ray Bradbury olmasaydı Stephen King de olmazdı.” – Stephen King

- Reklam -

Fahrenheit 451, Mars Yıllıkları ve Uğursuz Bir Şey Geliyor Bu Yana gibi kitaplarıyla spekülatif kurgunun her alanında ölümsüz klasiklere imza atan Ray Bradbury’nin 2001’de yayımlanan eseri Topraktan Dönenler, kısa öykülerin bir araya getirilmesiyle inşa edilmiş bir korku romanı. Bradbury, Sonbahar Ülkesi’yle de akraba metinlere ev sahipliği yapan bu kitabında, ruhumuzu donduran öyküleri kendine has sıcaklığıyla kaleme almaya devam ediyor.

Önce “Ev” vardı, ardından asil kedi Anuba geldi. Onu, başka zihinlere, başka bedenlere yolculuk yapabilen Cecy izledi. Sonra bir örümcek ve bir fare. Ve elbette, o evdeki Aile üyelerine hiç benzemeyen, ölüm soluyan hortlak ahalisinin ortasına yaşam dolu bir aziz gibi düşen Timothy… Ardından anlaşıldı ki dünya değişiyordu, ölüm ve korkularla kurulan ilişkiler sarsılıyordu. Ölümsüz varlıkların bu hayattaki yeri neresi olmalıydı?

Topraktan geldi insan, peki toprağa döndü mü?

Doğa Özışık’ın çevirmenliğini üstlendiği kitap 144 sayfadan oluşuyor. Topraktan Dönenler’i çevrim içi kitap satış sitelerinden ve kitapçılardan Ekim 2021 itibarıyla temin etmeniz mümkün.

Ray Bradbury’nin öykülerini nasıl buluyorsunuz? Favori kitaplarınız hangileri? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Halloween Film Serisi Testi: Cadılar Bayramı Evreni

Halloween Film Serisi Evrenine Ne Kadar Hakimsiniz?

zaman çarkı dizisi amazon prime

Zaman Çarkı Dizisi Başlıyor: Amazon Prime Türkiye’nin Kasım 2021 Takvimi Duyuruldu