in

Hakan: Muhafız’a İlham Olan Serinin Yazarından Yeni Roman: “Tövbe”

Netflix Türkiye’nin ilk yerli dizisi Hakan: Muhafız’a (The Protector) ilham olan Karakalem serisinin yaratıcısı N. İpek Gökdel imzalı yeni bir roman: “Tövbe” raflarda!

Tövbe - N. İpek Gökdel
- Reklam -
- Reklam -

Netflix Türkiye’nin ilk yerli projesi olan Hakan: Muhafız dizisine ilham olan Karakalem serisinin yazarı N. İpek Gökdel, seriden bağımsız yeni bir romanla okurlarının karşısına çıkıyor.

N. İpek Gökdel’in yeni romanı Tövbe, intihar etmeye Boğaz Köprüsü’ne yürüyen felsefe öğrencisi Azra ile nezarethanede tanıştığı deniz trafik operatörü Ümit’in ve aralarına sonradan katılan doçent psikiyatr Tomris’in trajik hikâyesini konu alıyor.

Azra boğaz köprüsünün üzerinde tam intihar etmek üzereyken, iki bomba patlar İstanbul’da. Yüzlerce ölünün olduğu şehir birbirine girer. O sırada hem şüpheli gözüktüğünden hem de elinde kanlı bir ustura olduğundan Azra’yı da nezarethaneye götürürler. Azra, Tövbe adında imam benzeri bir adamla görüşmek istemektedir sürekli. Tövbe gelir, derin derin konuşurlar.

- Reklam -

Aynı anda deniz operatörü Ümit bomba patlayacağını önceden anlamış ama bir türlü erkek müdürlerine söz geçiremediği için kazayı önleyememiş ve bunun vicdanıyla karakola teslim olmuştur. Nezarethanede Ümit ve Azra arkadaş olur ama bir süre sonra Ümit’i salarlar, Azra’yı da ruh ve sinir hastalıklarına sevkederler. Burada psikiyatr Tomris, Azra’yı profesörlüğünü alabileceği mükemmel bir vaka olarak görür ve seanslar yapmaya başlarlar.

Ve böylece üç kadının macerası başlamış olur.

“Tövbe”nin yayınlanan tanıtım bültenine hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

Tövbe - N. İpek GökdelBazı kadınlar ayete karşı yürür.

Nisâ Suresi “Kendinizi öldürmeyin” dese de; Azra’nın hikâyesi ölüm yürüyüşüyle başlıyor… Sonrası… Felaket.

- Reklam -

Bazı nefretler, umutlara; bazı kadınlar, hayatlara karışıyor, İstanbul Boğazı’na kan damlıyor. Kimi kızların çıplak tabanlarına İstanbul batıyor. Babalar ayrı, anneler ayrı tımarhane oluyor çocuklarına.

N. İpek Gökdel Tövbe romanıyla yeraltının dehlizlerine korkusuzca inerken; edebiyatının inceliğiyle kanatlanıyor.
Ayrıca Kayıp Rıhtım’a özel olarak, kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMA için buraya tıklayabilirsiniz.

DEX Kitap etiketiyle çıkan 312 sayfalık yayına hazırlığını Senem Kale, kapak tasarımını Serkan Yolcu ve grafik uygulamasını da Havva Alp yaptı.

N. İpek Gökdel’in ölümcül yara almış tüm kız çocuklarına adadığı Tövbe, kitapçılarda ve tüm çevrimiçi mağazalarda bulunabiliyor.

Yazarın yeni kitabı ve diğer eserlerine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın!


* Anıl Can Uğuz’un Aynadaki Masallar’ı Raflarda

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Finalindeki Drogon ve Daenerys Gizemi Çözüldü

Yusuf Atılgan - Aylak Adam Söyleşisi

Yusuf Atılgan ile 1958 Yılında Yapılan Aylak Adam Söyleşisi