in ,

Trendeki Yabancı 19. Sayısı ile Okurun Karşısına Çıkıyor

Can Yayınları’nın dijital öykü dergisi Trendeki Yabancı 19. sayı ile yola devam ediyor. Mart 2021 tarihli sayının teması “Pencere”.

Trendeki Yabancı 19. Sayı Pencere Mart 2021
- Reklam -
- Reklam -

Can Yayınları’nın dijital öykü dergisi Trendeki Yabancı yeni sayısı ile karşımızda. Derginin Mart 2021 tarihli 19. sayısında tema “Pencere” olarak belirlendi.

Türkiye’nin ilk öykü uygulaması olarak tanıtılan Trendeki Yabancı, birinci sayısını Eylül 2019 tarihinde yayınlamıştı. Geçen bunca zamanda şimdiye dek 19 sayı yayınlayan dergi, öykünün dijital dünyadaki yolculuğunda dikkat çekici bir yerde duruyor.

Pencere temasıyla tablet ve telefonlardaki yerini alan dergide Sultan Komut, B.J. Novak, Kerem Işık, Ayhan Koç, Onur Selamet, Deniz Tekin ve Luis Carlos Fuentes Ávila okuru bekleyen yazarlar arasında.

- Reklam -

Yeni sayıda toplamda 20 öykü yer alıyor. Dergide okuru bekleyen yazarların tamamı şu şekilde:

Canan Sancak, Ryan Bradford, Sultan Komut, Imbolo Mbue, Mizgin Bulut, Merve Yakut, Yeşim Erdem, B.J. Novak, Büşra Küçük, Michelle Ross, Kerem Işık, Ayhan Koç, Onur Selamet, Deniz Tekin, Luis Carlos Fuentes Ávila, Joe P. Squance, Ayşen Işık, Utku Fırat Özçelik, Tarık Çelik ve Yeşim Günay.

Derginin kapak fotoğrafı Esra Özdoğan’a ait.

Derginin editörü Selim Bektaş, Editör Mektubu köşesinde yeni sayıyı şu cümlelerle duyuruyor:

“‘… ve ben de açıyorum pencereleri / ve sesleniyorum sana gökyüzü boyunca’

Pencereleri evin gerçek çıkış kapısı olarak düşünebiliriz, Arkadaş Z. Özger’den Edip Cansever’e, Füruğ’dan Pink Floyd’a, çok şair de bu görüşü paylaşıyor. Pencereye dayanıp karşıdaki bulutta başka bir pencereli ev görmek ‘dünya içinde dünya’ değil midir?

- Reklam -

Trendeki Yabancı’nın Mart sayısından merhaba.”

Trendeki Yabancı Uygulaması Aynı Zamanda Can Yayınları’ndan Bazı Ücretsiz Kitaplara da Ev Sahipliği Yapıyor

trendeki yabancı can yayınları dergi

Trendeki Yabancı bünyesinde 19 dergi sayısının dışında, Can Yayınları etiketiyle yayımlanan bazı kitaplara da yer veriyor.

Uygulamaya abone olduktan sonra erişebileceğiniz kitaplar şu şekilde:

Tekinsiz HikâyelerMürver AğacıDr. Jekyll ve Mr. HydeYaman AdamŞeytani ÖykülerBir de Baktım YoksunNyarlathotepEvvelotel – SaklıSular Ne GüzelseBize Umut GerekTrajik NüansYaz KorkularıYalnız Uyuyanlar İçinOysa Herkes Kendisiyle MeşgulYufka YürekAşka İnanmayanlar İçin Aşk ÖyküleriÇok Özel İsimler SözlüğüŞen SaatGece YolculuğuDüşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları ve Temiz Kâğıdı.

Sizler Trendeki Yabancı uygulamasını takip ediyor musunuz? Görüşlerinizi ve bu sayıdaki favori öykülerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Spielberg Yeni Filmi Çocukluk

Steven Spielberg’ün Yeni Filmi, Yönetmenin Çocukluğundan İzler Taşıyacak

Avatar Gişe Vizyon Avengers: Endgame Çin

Avatar, Çin’de Vizyona Dönüyor: Avengers Endgame’i Gişede Geçmeye Çalışacak