in ,

Tudorların Karanlık Tarihi – Judith John | Haftanın Kitabı #254

Yazar ve editör Judith John imzalı “Tudorların Karanlık Tarihi”, İngiltere kraliyet hanedanının tüyler ürpertici hikâyesini anlatıyor.

Tudorların Karanlık Tarihi - Judith John | Haftanın Kitabı #254
- Reklam -
- Reklam -

Tudorların Karanlık Tarihi | Künye

Yazar: Judith John
Çeviri: Sinan Coşkun
Alt Başlık: CİNAYET, ZİNA, ENSESTLİK, BÜYÜCÜLÜK, SAVAŞLAR, DİNİ ZULÜM VE KORSANLIK
Orijinal Adı
: Dark History of the Tudors
Editör: Sezai Saraç
Düzelti: Cihan Aldık
Kapak: Harun Tan
Mizanpaj: Nilgün Sönmez
Yayınevi: Ketebe Yayınları
Sayfa Sayısı: 216
Çıkış Tarhi: Mart 2019


Tudorların Karanlık Tarihi – Judith John | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Tudorların Karanlık Tarihi - Judith John

- Reklam -

FİLMLERE VE DİZİLERE İLHAM VEREN BİR HANEDAN

180 fotoğraf, tablo ve resmin yer aldığı Tudorların Karanlık Tarihi, İngiltere’nin en meşhur kraliyet hanedanını şekillendiren cinayet, zina ve dini çalkantıyı büyüleyici ve kolay anlaşılır bir dille anlatıyor.

1485 yılında Bosworth Field’de yapılan savaşta Henry Tudor’un III. Richard karşısında elde ettiği zaferle başlayan Tudor hanedanı, 45 yıl hüküm süren ve hiç çocuğu olmayan I. Elizabeth’in 1603 yılındaki ölümüyle son buldu. İngiltere’nin küçük bir ortaçağ krallığından Avrupa’nın önde gelen güçlerinden birine, hatta neredeyse bir imparatorluğa dönüşmesini sağlayan Tudorlar,  Britanya tarihine damga vurdu.

Ancak bu büyük yükseliş döneminin karanlık bir tarafı da vardı. Meşhur VIII. Henry’nin Roma Katolik Kilisesi’nden ayrılışı, boşanmaları, altı eşinden dördünü idam ettirmesi; sadece dokuz gün tahtta kaldıktan sonra Katolik I. Mary uğruna idam edildiğinde henüz bir genç kız olan Leydi Jane Grey’in hüzünlü hikâyesi ve İspanyol Armadasını yenilgiye uğratan, İrlanda’daki ayaklanmayı bastıran Kraliçe I. Elizabeth’in Amerika’da yeni topraklar elde etmek amacıyla korsanlara ve köle tüccarlarına destek vermesi gibi…

- Reklam -

Judith John Kimdir? | Hayatı ve Özgeçmişi

İngiltere’nin Güney Galler bölgesinde yaşayan yazar ve editör Judith John, farklı tarihi ve kültürel konularda uzmanlaşmıştır. Çok sayıda eğitim setine imza atan yazarın bir dizi klasik roman hakkında kaleme aldığı takdim yazıları, yakın dönemde yayınlanmıştır. Judith John’un araştırmayı sevdiği konular arasında sanat, edebiyat ve tarih arasındaki ilişkinin yanısıra Erken Modern Dönem Avrupası bulunmaktadır.”

Ketebe Yayınları’nın Karanlık Tarih dizisindeki diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.


Tudorların Karanlık Tarihi hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

* * *

* Haftanın Kitabı olarak belirlediğimiz tüm eserler için tıklayın.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zekâ Destekli Sesli Kitap - Apple Books

Apple Books’un Yapay Zekâ Destekli Sesli Kitap Anlatımı, Sektör Paydaşlarını İkiye Böldü

Carnival Row 2. Sezon Fragmanı

Orlando Bloom’lu Steampunk Dizisi “Carnival Row” Geri Dönüyor: 2. Sezondan Yeni Fragman