in

Tuhafların Geçmişine Işık Tutan “Tuhaf Masallar” Çıktı

Bayan Peregrine’in tuhaf çocuklarını büyüten “Tuhaf Masallar” serinin hayranlarını tekrar Ransom Riggs’in yarattığı o tuhaf ve büyüleyici dünyaya çağırıyor.

Tuhaf Masallar
- Reklam -
- Reklam -

Ransom Riggs‘in üç kitaplık çoksatan serisi Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları‘nın hikayesi yeni bir yan kitapla derinleşiyor. Tuhaf Masallar Tuhaf ırkının atalarına, eski anlatılarına ve masallarına, kısacası Tuhafların bugüne kadar gizli kalmış tarihine ışık tutuyor. İlk Ymbryne’in nasıl ortaya çıktığından tutun da çataldilli prenseslere kadar birbirinden ilginç masallar içeren kitap seriyi okumuş ve sevmiş okurlara bu dünyanın kapılarını bir kez daha aralama fırsatı sunuyor.

On masaldan oluşan kitabın kurgusal yazarı ise asıl seriden tanıdığımız ve eğlenceli kişiliğini çok sevdiğimiz bir isim. “Maarif Doktoru ve Tıp Şirürji Bakaloryası Maliki” unvanına sahip bu yazar, Bayan Peregrine’in çocukları arasındaki görünmez komedyen ve bilgin Millard Nullings‘ten başkası değil!

Serinin ana kitaplarında gördüğümüzün aksine, fotoğraflar yerine Andrew Davidson imzalı illüstrasyonlar içeren Tuhaf Masallar’ın tanıtım bülteni ise şu şekilde:

- Reklam -

Tuhaf Masallar – Ransom Riggs | Arka Kapak Tanıtımı

Bayan Peregrine onlara kucak açmadan önce, tuhafların hikâyeleri Masallar’da anlatılmıştı. Tuhafların kopan uzuvlarıyla beslenen varlıklı yamyamlar. Çatal dilli bir prenses. İlk ymbrenenin ortaya çıkışı. İşte bunlar, ilk kez Ransom Riggs’in Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları serisinde bahsi geçen, tuhafların dünyası hakkında bilgileri sakladığı söylenen Tuhaf Masallar’da karşılaşacağınız şaşırtıcı masallardan sadece bazıları. Bayan Peregrine’in öğrencisi ve tuhaf olan her şeyin âlimi 
Millard Nullings tarafından derlenen ve notlandırılan bu yepyeni masallar, sizi tuhafların tarihinin sayfalarını 
karıştırmaya davet ediyor.

- Reklam -

Daha önce kitaplarını ve filmini mercek altına yatırdığımız Bayan Peregrine’in Tuhaf Çocukları Serisi’nin bu sıradışı yan kitabı İthaki Yayınları etiketiyle ve Aslı Dağlı çevirisiyle raflardaki yerini aldı bile.

Beyza Taşdelen

1996 yılının Ekim ayında İstanbul’da doğdum. Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde başladığım eğitim hayatımı Galatasaray üniversitesi Karşılaştırmalı Dilbilim bölümünde sürdürmekteyim. Fantastikle Harry Potter sayesinde tanışıp, okuma sevgisi kazanmış çocuklardanım. Aktif olarak Kayıp Rıhtım’da yer almaya ve irili ufaklı yazılar yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Unbreakable devam filmi

Kült Film Unbreakable’a Bir Devam Filmi Geliyor

guardians of the galaxy angela kapak

Guardians of the Galaxy’nin İkinci Cildi Angela Çıktı