in

Tülay Güzeler’in Yeni Romanı “Fürya ile Arp” Raflardaki Yerini Aldı

Tülay Güzeler’in Yitik Ülke Yayınları etiketiyle çıkan yeni bilimkurgu romanı “Fürya ile Arp” bizlerle.

furya ile arp ust
- Reklam -
- Reklam -

2011 yılında yayımlanan Dar Koridor isimli öykü kitabı ve ertesi yıl Ay Şehri romanıyla yazın dünyasına ilk adımlarını atan İskenderunlu yazar Tülay Güzeler, bu günlerde okurlarına yeni kitabıyla ulaşmanın heyecanını yaşıyor. Birbirinden değerli yerli öykücü ve yazarlarımızın okurla buluşmasını sağlayan Yitik Ülke Yayınları, Güzeler’in son romanı “Fürya ile Arp” romanını da bizlerle buluşturuyor.
furya ile arp“Çirkin Sesler Korosu” adlı bilimkurgu romanıyla dikkatleri üzerine çeken Tülay Güzeler’den yeni bir sosyal bilimkurgu eseri “Fürya ile Arp”.

“Çocukları kapısı olmayan bir odaya çatıdan sarkıtıyorsun, duvarın çatı ile birleştiği yerlere, havalanmayı anca sağlayacak ama ordan çıkış umudunu asla vermeyecek büyüklükte delikler  açıyorsun, üstüne görkemli çatıyı oturtuyorsun. O çocuklar kapısızlığın kader olduğunu düşünüyor. Kader bile değil… Neden biliyor musun, çünkü hiç kapı görmemişler. Oysa dışarıda bir hayat var; ormanlar, dereler, akarsular, çağlayanlar… uçurumlar, çıkılamaz sanılan zirveler, karanlıkta kendini ele veren yıldızlar… Söyle bana, dört duvar nedir ki?

Ve sen Fürya, kimselerin hiç görmediği o kapıyı icat ettin öyle mi?

- Reklam -
- Reklam -

İcat etmedim Arp, bunu yapacak gücüm yok, ben duvarlardan birinde bir oyuk hayal ettim. Annem olacak kadın, sende delilik gücü var, derdi; ki ben buna hayal gücü demesini tercih ederdim.
Güzeler’in önceki bilimkurgu romanı Çirkin Sesler Korosu gibi Fürya ile Arp de yine Yitik Ülke Yayınları etiketiyle satışa sunuluyor. 7 Aralık’ta stoklarda olacak olan kitap şu an ön siparişe açılmış durumda.

Yazarın bilimkurgusal bir düzleme yedirdiği toplum eleştirisini okuma heveslilerine şimdiden iyi okumalar dileriz!

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Firtinakiran Firtinakiran dedi ki:

    İsmin fazlasıyla Antilop ve Flurya’yı çağrıştırması :thinking: Kurgu olarak benzemiyor ama :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

novel gunleri

Fantastik Edebiyatta Yepyeni Bir Akım: “Novel Günleri”

avengers end game

Avengers 4’ün İsmi ve İlk Fragmanı Görücüye Çıktı